Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Wedstrijdformulieren

Wedstrijdformulier: instructie gebruik

Voor de wedstrijden van onze divisie teams wordt er gebruikt gemaakt van het uitgebreide A3 formulier of het DWF wordt live bij gehouden. Voor deze wedstrijden worden de tellers aangewezen.

Voor alle overige wedstrijden maken we gebruik van de nieuwe formulieren. Op dit formulier staan de wedstrijdgegevens al ingevuld. Deze formulieren liggen klaar bij de wedstrijdleiding: (maandag/woensdagavond in de geluidscabine bovenop de tribune, zaterdag beneden tussen de tribunes).

Download het formulier hier.

Gebruiksinstructie nieuwe formulieren.

Afhankelijk van het niveau van de wedstrijd kunnen we alle mogelijkheden gebruiken of een aantal administratieve zaken weglaten.

Voor aanvang van de wedstrijd kan de scheidsrechter of de wedstrijdleiding de rugnummers zoals deze in het DWF vermeld staan handmatig overschrijven op het wedstrijdformulier. Bij het veld kan de scheidsrechter dan de rugnummers en de spelerskaarten controleren.

Opstellingen/wissels

Voor aanvang van een set kan de scheidsrechter/teller per team de basisopstelling invullen onder de "B". Van boven naar beneden, RA is rechtsachter etc.

Bij een wissel kan de scheidsrechter/teller het nummer van de invaller invullen achter het nummer van de basisspeler die vervangen wordt. Dit is 1 wissel.

Bij de terugwissel kan de scheidrechte/teller het nummer van de invaller vervolgens weer doorstrepen. De basisspeler staat weer in het veld.(NB: andere wissels met deze twee spelers zijn tot de terugwissel niet mogelijk, alleen dus de terugwissel, bij elkaar zijn dit 2 wissels)

Daarna kan eventueel voor alle basisspelers wel weer iedere wisselspeler ingezet worden: gewoon weer nieuw nummer invullen.

Totaal zijn er 6 wissels per team per set toegestaan.

Time-out

Time-outs kunnen bijgehouden worden door het doorstrepen van de 1 of de 2 . Max 2 time-outs per team per set zijn mogelijk.

Uitslag

Natuurlijk het belangrijkste: de setstanden kunnen rechtsonder genoteerd worden.

Na afloop wordt de uitslag ingevuld in het DWF systeem.

Formeel in aanwezigheid van de aanvoerders. Dit invullen kan op een smartphone of op de computer bij de wedstrijdleiding.