Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Zaaldienst

Een zaaldienst is nodig om de wedstrijden in de Beijneshal op zaterdag en op wedstrijdavonden in goede banen te leiden. Zeker voor teams van buiten Haarlem is het van belang dat ze weten waar ze moeten zijn. Denk maar eens hoe het is als je zelf in een andere, onbekende, plaats moet spelen. Dan is het toch prettig als je een zaaldienst kunt vinden.

Mocht er iets in je eigen teamschema wijzigen waardoor je op een avond of op de zaterdag dat jullie als team zijn ingedeeld niet kunnen, probeer dit dan zelf op te lossen door te ruilen met een ander team.
Niet opkomen is geen optie!

Digitaal wedstrijd formulier

Vorig seizoen zijn we gestart met het digitale wedstrijdformulier (DWF). De werkzaamheden van de zaaldienst zijn daardoor uitgebreid.

Met het digitaliseren van de wedstrijdformulieren willen we bereiken dat

 • het invullen van het wedstrijdformulier door de aanvoerder sneller en correcter gaat;
 • het opsturen naar de bond niet meer nodig is;
 • er geen schrijffouten (en dus Nevobo-boetes) meer zijn;
 • de teams de uitslagen niet meer zelf moeten invoeren.

Voor het gehele seizoen zijn de zaaldiensten per team aangewezen. Je kan de aanwijzing lezen op de pagina van je eigen team of op het algemeen rooster.

ZAALDIENSTEN OP DE MAANDAG EN WOENSDAG

Omdat de wedstrijden op de maandagen en woensdagen vaak op verschillende aanvangstijdstippen worden begonnen, geldt dat een 'vroeg' betekent, dat je geacht wordt om minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn.

De taken voor het team dat een vroege aanwijzing heeft gelden de volgende werkzaamheden:

 1. Je opent de wedstrijdcabine met de sleutel die op de maandag Erwin de Lange heeft (trainer op veld 3) en op de woensdag Menno Klein (trainer op veld 2)
 2. Je start de computer en printer. Deze staan in de geluidscabine in het kastje helemaal rechts.
 3. Je start het programma DWF (digitaal wedstrijd formulier).
  1. Als de aanvoerder zich meldt, dan moet hij / zij het formulier controleren op het scherm. Eventuele aanvullingen / wijzigingen verwerkt de zaaldienst in de computer, waarna het formulier uitgedraaid kan worden.
  2. Aan de teams die "uit" spelen is door de regio West van de Nevobo verzocht thuis al de indeling in de computer te zetten. Uiteraard controleert ook deze aanvoerder het formulier.
 4. Nadat het formulier klaar is voor de wedstrijd, controleert de scheidsrechter zoals gewoonlijk op het veld de kaarten en wordt het formulier door of namens hem / haar bijgehouden. (gelijk andere jaren)
 5. Na de wedstrijd wordt het formulier via de computer verwerkt in het programma. Zodra dat gedaan is, zijn alle gegevens bij de Nevobo. De formulieren worden dus NIET meer opgestuurd. Voor een team dat graag een kopie heeft, is er de mogelijkheid om thuis via de computer het formulier te downloaden.
 6. Zodra alle formulieren ingevoerd zijn, eindigt de taak van de zaaldienst en besluiten zij de avond met het opruimen van de gebruikte apparatuur.
  De thuisspelende teams van Spaarnestad moeten het veld afbreken en de netten op de kar hangen. Ook de scheidsrechtersstoel en telborden moeten worden opgeruimd. De zaaldienst heeft in deze alleen een controlerende taak.
 7. Zodra de laatste ploegen uit de kleedkamer gaan, kan het zaallicht beneden in de "kassa" uitgedaan worden. (rode knop). Ook de andere witverlichte knoppen kunnen uit. Met de sleutel die in de kantine aanwezig is, wordt dan de buitendeur gesloten en kan de hal via het restaurant verlaten worden.

Indeling

Bij de indeling is steeds een team vroeg ingedeeld dat om 21:00 uur zelf moet spelen. Zij verzorgen zoveel mogelijk ook het gereed maken van de formulieren voor de tweede ronde.

De late zaaldienst speelt vaak een vroege wedstrijd. Zij worden verzocht DIRECT na hun wedstrijd de zaaldienst over te nemen. De voornaamste taak is dan het invoeren van de uitslagen en het controleren van het opruimen van de velden en hal.

Naast de administratieve taak dient de zaaldienst ervoor te zorgen dat de wedstrijden op tijd starten.

Zaaldiensten/Teamtaken op zaterdagen

Ook dit jaar worden teams ingedeeld voor een teamtaak op zaterdag. VC Spaarnestad is zelf verantwoordelijk voor de gehele organisatie van de wedstrijden op zaterdag. Er zijn geen SRO-ambtenaren meer.

Daarom is er op zaterdag altijd een floormanageraanwezig die de zaaldienst aanstuurt en aan wie je alle vragen kunt stellen over je teamtaak. Het is daarom handig vooraf je werkzaamheden met de floormanager te bespreken.

De indeling van de teamtaken worden voor het hele jaar gemaakt (let op deze zullen in de tweede helft worden aangevuld met taken die moeten gebeuren bij de jeugd zoals bijvoorbeeld scheidsrechters). Check hiervoor de site begin januari nogmaals.

Hieronder de opzet van de teamtaken op de zaterdag

 • Opbouw/inrichting van de velden en zaal (afplakken velden, tribunes, spandoeken tafels etc.) Dit wordt afgestemd tussen Jeugd Commissie en floormanager.

 • Digitale wedstrijdformulier voor de jeugdrondes (wordt afgestemd tussen Jeugd Commissie en floormanager). Hierbij geldt de aanwezigheid bij de wedstrijdtafel 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

 • Digitale wedstrijdformulier voor de seniorenrondes voor de wedstrijden in de regiocompetitie. Hiervoor geldt aanwezig bij de wedstrijdtafel 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

  Deze taken combineren we met onderstaande zaken:
  • Opbouwen van de hoofdvelden. Voor de wedstrijden voor dames 1 en heren 1 moeten sponsorborden worden geplaatst. De floormanager heeft een plattegrond van de plek waar de borden moeten staan.

  • Afbreken velden en opruimen van de zaal. Na de laatste wedstrijd moet alles weer worden opgeruimd. Het team dat de laatste dienst heeft helpt bij het afbreken van alle velden, opruimen van alle banken en tafels, leeg maken en inschuiven van de tribunes en opruimen van alle spandoeken.

Soms wordt een team ingedeeld voor zaaldienst direct na de eigen wedstrijd. Dan kan het voorkomen dat je niet op de ingedeelde tijd kunt beginnen omdat de wedstrijd nog niet is afgelopen. Zorg dan dat de zaaldienst zo snel mogelijk na de wedstrijd wordt opgepakt.

 • De wedstrijden in de regionale competitie worden verwerkt op de digitale formulieren. De werkzaamheden zijn gelijk aan die op de maandag en woensdag.
 • De wedstrijdformulieren voor de wedstrijden in de derde divisie en nationale competitie liggen klaar bij de floormanager en worden verzorgd door Hans Faase.

De teams worden wel van tevoren door Henk Bakker (zaaldienstreminder) geïnformeerd, maar hoeven zelf niets uit te draaien.

De indeling van de zaaldiensten vind je hier.