De vereniging

Volleybal Combinatie Spaarnestad is op 1 juli 2010 ontstaan uit de fusie van vier Haarlemse volleybalverenigingen.

Deze vier verenigingen Allides, Haarlem, HVS en Die Raeckse hebben elkaar jarenlang op een sportieve manier bestreden.

En wanneer we nog wat verder in de geschiedenis terugkijken zien we dat Haarlem ontstaan is uit nog twee bekende verenigingen OVRA en Spaarne '75, terwijl Allides is ontstaan uit een fusie van Alliance’22 en DSS.

En dan praten we over allemaal Haarlemse verenigingen met een roemrijke geschiedenis, waarbij iedere vereniging haar eigen karakter had.

Jarenlang hebben we dan ook de leukste onderlinge wedstrijden kunnen zien in onze Haarlemse sporthallen.

Natuurlijk was er de gezonde concurrentie zoals talentvolle spelers/speelsters die bij de "andere" vereniging gingen spelen.

In Haarlem merkten we ook dat de belangstelling voor de teamsport afnam in de loop der jaren. We zagen veel oud-leden van Haarlemse volleybalverenigingen buiten Haarlem op een hoger niveau spelen.

In 2005 ontstond het idee om in ieder geval onze talenten de gelegenheid te geven om op hun eigen niveau in Haarlem te volleyballen.

In 2006 werd het samenwerkingsverband Spaarnestad opgericht waarin de beste spelers/speelsters van de vier verenigingen met elkaar in teams konden gaan spelen om zo het volleybalniveau in Haarlem op een hoger peil te brengen. En ook om het zo weer leuk te maken om in de sporthallen te komen kijken naar onze vereniging.

Vanaf dat moment merkten we dat deze samenwerking ook op de lagere niveaus grote voordelen had.

En na de nodige interne discussies over de verschillende clubculturen en clubgevoelens is op 1 juli 2010 de volleybalcombinatie Spaarnestad ontstaan.

Het was dan ook verheugend dat we vorig seizoen met 661 leden het eerste lustrum konden vieren.

Download de flyer van Spaarnestad.