Spelregels CMV niveau 5

In de regio Haarlem maken we geen gebruik van niveaus 1 en 5.

De stap van niveau 1 naar niveau 2 is klein. In de praktijk zie je dat teams van niveau 1 binnen een maand naar niveau 2 gaan, waarmee de behoefte aan niveau 1 eigenlijk nihil is.

Niveau 5 is een onlogische tussenstap gebleken van niveau 4 naar niveau 6. De regels van niveau 5 zijn meer beperkend dan niveau 6, waardoor in de praktijk de volleybalverenigingen hun teams niet opgaven voor niveau 5. In de praktijk is de stap van niveau 4 naar niveau 6 een bewezen logische stap, zowel in het plezier als de ontwikkeling van de kinderen.

Op de volgende pagina’s staan kort de belangrijkste regels en aandachtspunten per niveau. Op deze aandachtspunten wordt zowel tijdens de trainingen als de competitie streng gelet.