Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Mannen Spaarnestad kennen geen genade

Geplaatst op:
14 november 2010
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
wedstrijdverslagen

De mannen van Spaarnestad blijven winnen. De ploeg van Jonne Pilon gaf AGAVS geen enkele kans. Na een volleybalshow van anderhalf uur was het 4-0 voor de gastheren. De vrouwen van Spaarnestad smaakten voor het eerst het zoet van de overwinning. Arvevo uit Arnhem ging met 3-1 onderuit.

Het ene na het andere open doekje ontvingen de spelers van Spaarnestad na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen AGAVS uit Soesterberg. En terecht. De Haarlemmers namen in deze wedstrijd geen genoegen met een plichtmatig optreden, maar leefden zich uit in gevarieerd spel. Meer dan eens speelde spelverdeler Matt van Wezel de aanval volledig vrij, waarna de vloer van de Beyneshal getest werd. Van meet af aan nam Spaarnestad het initiatief. Met een gevaarlijke service zette het haar opponent direct onder druk. Het gevolg was dat de AGAVS amper aan aanvallen toekwam. Vrijwel in iedere set nam Spaarnestad direct een grote voorsprong. Zodra er een gat van 7 punten was, werd het na hartenlust gevarieerd. Door het midden speelde Dick Visser blokkerend een uitstekende wedstrijd. Meerdere malen zorgde hij voor een “kill-block”, waarmee een sprankje hoop bij de ploeg uit Soest in de kiem werd gesmoord.

Spaarnestad-AGAVS 4-0 25-18 25-15 25-19 25-22

 

De vrouwen van Spaarnestad wonnen voor het eerst dit seizoen. De wedstrijd begon matig voor de Haarlemsen. De eerste set werd ruim verloren, vooral doordat de pass veruit onvoldoende was. De wedstrijd kantelde na de wissel aan Haarlemse kant waarbij Minke Pilon in het veld kwam. Zij nam het team op sleeptouw en dat betekende dat de bakens werden verzet en nu de Arnhemse verdediging onder druk werd gezet. De 3e set was cruciaal. Na een gelijk opgaande strijd sloeg Spaarnestad in de slotfase toe. De middenaanval van de Haarlemsen bleek ongrijpbaar. Met 28-26 nam Spaarnestad een 2-1 voorsprong. Arvevo zat er doorheen, terwijl het zelfvertrouwen aan Haarlemse kant alleen maar groeide. Met 25-19 werd de eerste overwinning een feit.

Spaarnestad-Arvevo 3-1 20-25 25-14 28-26 25-19

 

In de promotieklasse mannen blijft het tweede team van Spaarnestad verbazen. Het opleidingsteam van de vereniging heeft zich stevig in de kopgroep genesteld. Concurrent Madjoe 2 werd nu met 3-2 verslagen. In feite hadden de Haarlemmers het eerder moeten afmaken. Na een stevige 2-0 kwam de klad erin. Tot die tijd had met name Just Labohm op knappe wijze de geblesseerde Mark Post vervangen. De voorsprong van 21-17 in de 4e set werd knullig weggegeven waarna de Westfriezen een vijfde set forceerde. Daarin stelde Spaarnestad orde op zaken en won verdiend met 3-2.

Spaarnestad 2-Madjoe 2 3-2 25-19 25-21 14-25 24-26 15-12

 

De reserves bij de vrouwen hadden weinig moeite met een zwak Keistad 2. Dat deze ploeg onderaan staat, verbaasde niemand. De ploeg uit Amersfoort stapelde de ene op de andere persoonlijke fout, waardoor Spaarnestad gemakkelijk naar de overwinning kon lopen.

Spaarnestad 2-Keistad 2 3-1 25-23 25-17 25-17 21-25