Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Zitvolleybal

Spaarnestad goes Korea - 3

Geplaatst op:
5 oktober 2016
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen

Een blog over de reis van de zitvolleyballers naar een internationaal toernooi in Korea.

Deel 3. We zijn er

Jeju! We zijn er.

Morgen begint het toernooi. Vandaag kunnen we bijkomen van de reis maar onze gastheer heeft andere plannen en om de tijd dat we aan het ontbijt zitten (7:15) liggen we in Nederland net te slapen (0:15).

Het ontbijt bestaat uit 15 oosterse gerechten, een complete rijsttafel, PLUS friet met whiskeysaus. Na het ontbijt wordt er een tourbus voorgereden. De bus is sfeervol ingericht met gordijntjes. Met een fikse jetleg in de benen mogen we:

  1. De hoogste berg van het eiland over de zuidflank beklimmen;
  2. Een ondergronds grottenstelse verkennen en last but not least;
  3. Een kudde wilde paarden mennen.

We vermoeden dat de tegenstander ons op slinkse wijze probeert uit te schakelen voor het toernooi maar dan hebben ze buiten de uitstekende conditie van deze kaaskoppen gerekend.

Ondanks de lavastromen redden we het om de berg te beklimmen. Omdat we in Nederland ook vaak zuidflanken beklimmen gaat het ons nog redelijk gemakkelijk af.

De lavagrotten zijn de natuurlijke leidingen op dit eiland waardoor magma stroomde. Nu zijn het lege grotten die behoren tot de grootste in de wereld en zijn webvormig. Ongeveer net als de lavagrotten in Nederland maar dan anders.

Het temmen van een kudde wilde paarden staat als laatste op het programma. Dit is voor ons gemakkelijk omdat we dat in Nederland natuurlijk ook vaak doen.

Morgen begint het toernooi.

Lees alle delen van dit verslag:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6