Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Spaarnestad goes Korea - 4

Geplaatst op:
6 oktober 2016
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen

Een blog over de reis van de zitvolleyballers naar een internationaal toernooi in Korea.

Deel 4. Het toernooi

Het is zover. Maanden van trainen waaronder het eindeloos herhalen van aanvalspatronen, serviceblock, omschuifballen, schuifpenetratie en bellydigs. Nu gaat het gebeuren en zullen we zien hoe we ons verhouden tot de wereldtop.

Met vlinders in de buik betreden we het immense sportcomplex waar het toernooi wordt gehouden. Wij mogen de openingswedstrijd spelen voordat het toernooi officieel wordt geopend. Over de lengte van de sporthal zijn banners opgehangen in Hangul met op een daarvan in het Romeinse schrift “Netherlands”.

Er zijn drie pools van 4 teams en de eerste twee van de pool gaan morgen naar de finale. Iedereen heeft hoge verwachtingen van "Niederlandu" en rondom ons veld staat het vol. We beginnen de openingswedstrijd nerveus en kijken lange tijd tegen een achterstand aan maar na een een paar time-outs heeft Robin alle neuzen de goede kant op gezet en worden de rollen omgedraaid. De eerste set pakken we met 25-21. Nu de machine eenmaal draait wordt de tweede set een formaliteit en slepen we de eerste wedstijd met 2-0 binnen. We staan met 1 been in een finalepool.

De tweede wedstrijd winnen we niet. We worden verrast door de techniek van de tegenstander waarbij de bal met de hand wordt beetgepakt en vervolgens over het net in ons veld wordt gedunkt. Een interessante variant waarop we zeker nog moeten trainen voor het geval dat dit in onze regionen ooit wordt toegelaten. Onze protesten in het Engels richting het arbitraire viertal worden buigend en glimlachend in ontvangst genomen als betroffen het hier complimenten.
Tuinen we er dan toch nog in? Nee! Gelukkig wordt de laatste tegenstander in de beslissende set met 15-7 van het veld gerold en staat het eerste team van de zitvolleyballers van VC Spaarnestad voor het eerst in haar bestaan in de finale-pool van een internationaal toernooi georganiseerd door de Sitting Volleybal Association van Jeju Special Self-Governing Province of South Korea.

Lees alle delen van dit verslag:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6