Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Zitvolleybal

Spaarnestad goes Korea - 5

Geplaatst op:
7 oktober 2016
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen

Een blog over de reis van de zitvolleyballers naar een internationaal toernooi in Korea.

Deel 5. De finale

Een normale avond voor ons team bestaat uit keezen, roken en drinken (Koreaanse whisky (17%) en moonshine wijn en bier). Het is tenslotte ook een beetje vakantie. Maar gisteravond lagen we er vroeg in zodat we vandaag kunnen vlammen en hopelijk de finale kunnen halen tegen het nationale zitvolley team van Japan. Dat we tegen Japan de underdog zijn is evident maar de bal is rond en een tweede plek zou al een sensatie van jewelste zijn.

We loten vervelend waardoor we moeten beginnen tegen de winnaar uit onze eigen poule, door ons door hun fabelachtige techniek liefkozend de Chicago Bulls genoemd. Als we dat winnen mogen we meteen daarna halve finale spelen tegen de tweede uit poule 2 (乇羅) en poule 3 (耽牟羅) waarna de finale volgt. We spelen een best of five dus dat is best pittig. Onze yell is niet voor niets:

"Tu-lips (auw bips)"

De eerste set verweren we ons als beesten maar na een uur moeten we toch capituleren. Geen nood, er zijn nog 3 sets te winnen. Echter, we rekenen buiten de flexibiliteit van de organisatie die besluit om van onze wedstrijd een best of three te maken. Nu of nooit!!
Het blijft tot diep in de tweede set spannend maar door een mooie service serie van de tegenstander verliezen we. We spelen nog een laatste wedstrijd, best of five, om de 3e plaats. Dit is een mooi moment om onze meegereisde reserves Tom en Marchin te laten spelen zodat ook zij een eventuele medaille krijgen. Ondanks hun geringe zitvolleybal ervaring spelen ze beide geweldig maar moeten we zoals verwacht, zij het nipt, toch de winst aan de tegenstander laten (25-23, 27-25).
We verwachten dat we het met onze basisopstelling wel weer kunnen rechttrekken maar helaas. We kunnen "het" niet meer van ons afschudden. Was het de overmoed? Het feit dat we ons in oranje tenues hebben gehesen ipv in de kleuren van VC Spaarnestad? Het doorbreken van het vaste avond patroon? Hoe dan ook, de tegenstander ruikt bloed en bindt ons met 25-20 aan hun zegekar.

Zoals we al hadden verwacht wint Japan het toernooi. Arrigato!

Na de afsluitingsceremonie en een heerlijke lunch mogen we gaan genieten van de laatse twee vrije dagen op Jeju.

Lees alle delen van dit verslag:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6