Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

De Serve Queens (meisjes B1) op drempel van kampioenschap

Geplaatst op:
12 december 2016
Door:
André Triep
Categorie:
wedstrijdverslagen

Meisjes B1 dendert voort op de weg naar het kampioenschap. Na een thuis overwinning met 4-0 tegen het altijd lastige Smashing'72 (het enige team waar 2 sets tegen verloren zijn) en een uitoverwinning tegen AMVJ/Martinus B2 met 4-0 kan ons meisjesteam op zaterdag 17 december in de Beyneshal kampioen worden. Zij openen dan het kampioenenbal van de Spaarnestad-jeugdafdeling (er kunnen die dag meerdere jeugdteams kampioen worden). Die wedstrijd gaat tegen de directe concurrent AMVJ/Martinus B1, met een voorsprong van 3 punten. Een gewonnen set is dan voldoende voor onze meisjes.

Tegen Smashing uit Diemen was het geen gelopen race. Er moest voor worden gewerkt. Daarbij was het prettig dat het team over de hele wedstrijd zeker 20 punten met de serve maakten, en dat mag je van onze Serve Queens ook verwachten. Alle speelsters (Lieke, Daniek, Iris, Anne-Roos, Vera, Jessica, Jody en Valentina) droegen daar aan bij, maar Daniek en Lieke waren daarbij de toppers met 5 en 6 aces. De eerste set liep als een trein: 25-13. De tweede set startte aarzelend: 4-5, maar aces brachten 12-7 op het scorebord. Het team ging door naar 18-9, waarna de score even stokte op 19-14, maar een time-out bracht even rust. De meisjes uit Diemen gaven niet op: 22-20. De Spaarnestad-aanval behield het overzicht en de set werd gewonnen met 25-21.  In de derde set zorgden 6 aces voor een stand van 11-4 en 18-12. Soeverein maakten onze meisjes daarna 7 punten: 25-12. Bij de jeugd blijft het dan altijd lastig de concentratie te houden, want de vierde set bleek het minder soepel te lopen. Op 12-11 was even een time-out nodig en dat hielp niet helemaal: het werd 15-16. Een sterke servicebeurt van Lieke liet de set de goede kant uit kantelen: 20-16. Er bleef spanning op deze set staan, maar de winst werd met 25-22 binnen gesleept.

Bij de uitwedstrijd in Amstelveen tegen AMVJ/Martinus B2 moesten onze meiden scherp blijven, want heel AMVJ/Martinus moedigde de  tegenpartij aan. Heel geconcentreerd scoorden onze meiden een prachtige serie van drie sets: 25-14,25-15,25-16. En krijg je de beruchte vierde set, waarin AMVJ/Martinus B2 op 14-12 voorkwam. Niets aan de hand, want onze meiden bleven koelbloedig: 25-18.

Onze meiden maakten er daarna een teambuildingsweekend van: gourmetten bij Vera, daarna naar het Halloween-feest van de Spaarnestad-jeugd en door 6 van 8 speelsters afgesloten met een slaapfeestje bij Jessica.