Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Dames 3 laat kansen liggen tegen naaste concurrent

Geplaatst op:
18 december 2016
Door:
André Triep
Categorie:
wedstrijdverslagen

Dames 3 begon afgelopen zaterdag met 1 punt voorsprong aan de belangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent Compaen 2 en hoopte na deze wedstrijd winterkampioen te zijn. Onze dames hadden het zwaar door het ontbreken van Aaliyah Hansen en Carlijn Dings (vanwege blessures) en doordat het zeer ervaren Compaen-team de jonge passlijn van Spaarnestad een moeilijke dag bezorgde. Het scoreverloop was soms bizar en met op 2 belangrijke momenten totaal 4 punten meer gescoord had het een 3-1 overwinning kunnen worden, maar het werd dus 1-3. Laura van Straalen, Lisette Wolken en Marije Bouterse vielen deze wedstrijd in. Coach Jan Pieterse startte met het volgende zevental: Rineke (sv), Bloem (p/l), Laura (mid), Nicky (dia), Christel (p/l), Eva (mid) en Pien (libero).

Voor ik op het wedstrijdverloop in ga eerst wat cijfers. Christel scoorde de meeste punten (14) en werd daarmee de meest waardevolle speelster. Ze werd ook degene die de meeste aanvalspunten scoorde (11), gevolgd door Bloem (7) en Eva (7). Eva scoorde de meeste blokpunten (4) en Nicky de meeste servepunten (4). De totale scores van alle speelsters op een rij: Christel (14), Eva (12), Nicky (10), Bloem (9), Laura (7), Lisette (4), Rineke (3), Meike (3) en Marije (1).

Mede dankzij 2 sterke service-series (Nicky met een serie van 5 en Christel met een serie van 6 serves) won ons dames 3 de eerste set met 25-20. In de tweede set leek Compaen bij 23-16 voor makkelijk te gaan winnen, maar een servicebeurt van Nicky (8 stuks) bracht Spaarnestad op setpoint: 24-23. In een spannende slotfase ging de winst toch naar Compaen. In de derde set leek Spaarnestad daardoor aangeslagen en Compaen won makkelijk met 25-14. In de vierde set leidde Compaen lange tijd, maar Eva en Nicky brachten aanvallend en serverend ons team met 23-20 voor. Helaas wist Compaen met alle ervaring dit om te buigen naar naar 23-25.