Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Zitvolleybal

Zitvolley toernooi Tilburg

Geplaatst op:
28 januari 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
zitvolleybal

Zaterdag 21 januari zijn het eerste en het tweede zitvolleyteam van VC Spaarnestad naar Tilburg afgereisd om in de indrukwekkende sporthal T-Kwadraat hun maandelijkse toernooi te spelen. Door de landelijke competitie is het eenvoudiger om eens per maand een toernooi te spelen dan om elke zaterdag het halve land af te krossen. Op een toernooidag worden 5 wedstrijden van twee sets gespeeld.

Het eerste team, uitkomend in de eerste divisie en op 1 punt achterstand van koploper Tilburg , kwam in een verzwakte samenstelling op de vloer doordat spelverdeelster Rita Khan door ziekte niet kon spelen. Ook spelverdeelster Kaya Natkanska en aanvaller Marco Rietkerk waren door verplichtingen niet van de partij.

Desalniettemin begon Spaarnestad meteen goed. Door een flitsende start werd koploper Tilburg binnen het kwartier op een 16-25 stand getrakteerd. Helaas werd de tweede set met dezelfde cijfers door Tilburg binnengehaald zodat Spaarnestad toch enigszins beteuterd met een 1-1 de eerste wedstrijd afsloot.

De tweede wedstrijd tegen VC Allvo eindigde ook in een gelijke stand. In de eerste set serveerde aanvoerder Robin de Haan met een serie van 13 de eerste set binnen; 25-22. Het nivo daalde in de tweede set aanzienlijk en Allvo kon met 16-25 via nogmaals een lange service-serie Spaarnestad een koekje van eigen deeg geven.

De overige drie wedstrijden tegen GOK, Alterno en V.a.s. F.D.S. Sneek werden tamelijk eenvoudig gewonnen.

Koploper Tilburg is vaak in staat om tegen de mindere tegenstanders een set te verliezen en stelde in eigen huis Spaarnestad 1 niet teleur. Met 23-25 werd de eerste set tegen Alterno verloren en Tilburg had de grootste moeite om de tweede set te winnen (29-27) waardoor Spaarnestad en Tilburg weer op gelijke punten staan.

Het tweede team speelde in dezelfde hal een toernooi in de tweede divisie. Ook het tweede team heeft personele problemen, mede door de tijdelijke uitschakeling, een bevalling, van topspeelster Patricia ten Asbroek. Met zes man zijn er weinig mogelijkheden om een slechte periode om te buigen door een strategische wissel. Ten Asbroek kreeg het als coach desalniettemin voor elkaar om de schade beperkt te houden.

Koploper Zaanstad liep zoals verwacht over Spaarnestad 2 heen; met 25-13 en 25-18 bleef er voor de Haarlemmers weinig over.

De wedstrijd tegen streekgenoot VCH werd knap op een 1-1 gehouden. De twee teams verdeelden de punten netjes maar met 23-25 tegen 25-21 verworf Spaarnestad het recht de morele overwinning te claimen; hetgeen ook uitbundig werd gedaan.

Spaarnestad had zichzelf een groot plezier kunnen doen door GOK 2 met 2-0 te verslaan. Met deze uitslag was Spaarnestad GOK-2 tot 1 punt genaderd met de wedstrijd tegen vaandeldrager Volar nog in het verschiet . De eerste set, waar coach ten Asbroek met method-coaching probeerde het momentum om te draaien, werd op een schlemielige manier verloren: 17-25. Gelukkig kon Spaarnestad laten zien wie er werkelijk recht heeft op de tweede plek door de tweede set eclatant met 25-13 te winnen.

De laatste wedstrijd tegen Volar eindigde volkomen onverwacht ook in een gelijk spel. Spaarnestad 2 blijft hierdoor op de derde plek in de tweede divisie. Met 8 punten achterstand op de koploper is de eerste plaats voorlopig buiten bereik. De nog haalbare tweede plek is Spaarnestad-2 aan haar stand verplicht. Noblesse oblige.