Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Jongens C naar de finale van Nederland !!!!

Geplaatst op:
19 februari 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
wedstrijdverslagen
Na vijf wedstrijden en een uur of 8 volleybal slaagde Jongens C erin om zich te plaatsen voor de finale van Nederland.
Jongens C was ingedeeld in een loodzware poule. De start was echter heel simpel. Hevoc uit Heereveen hoorde eigenlijk niet in de halve finales thuis. Door de weersomstandigheden op 7 januari waren zij door de voorronde gekomen (geen tegenstanders). In hoog tempo werd de eerste wedstrijd door onze jongens gewonnen. Slecht 11 tegenpunten. Het gevaar van deze gemakkelijke overwinning bleek daarna. Tegen Kalinko ging het in de eerste set goed mis. Het was een slome vertoning, waarbij Kalinko hun twee betere aanvallers steeds goed in stelling konden brengen. Met 25-13 verlies pakte de eerste donkere wolken zich boven ons samen. Een simpele aanpassing in de opstelling werkte als een tierelier. De pass ging lopen en daardoor kon Florian de aanvalsmachine van Spaarnestad bedienen. Kían, Jesse, Jorgos en Lars knalden de ballen erin en Kalinko boog al snel het hoofd. In deze set waren de wisselspelers voor het net van groot belang in de blokkering. Simon en Iwan stonden verbaasd van zichzelf en zorgden precies op de juiste momenten voor hun puntjes. Natuurlijk hadden we daar ook Olivier. Maar daarover later, het is geen ochtendmens, dus waren de middag wedstrijden zijn ding. Met 25-10 werd het 1-1.
Het was al duidelijk HHC uit Horn (Zuid Limburg) en Orion, landskampioen van 2016, waren de cols die we moesten nemen.
Tegen Horn ging het voor geen meter. We werden in deze wedstrijd compleet weg geserveerd.
Hoe we ook gingen staan, de ballen vlogen alle kanten op, behalve naar spelverdeler Florian die er dan ook letterlijk hoofdpijn van kreeg. Gauw vergeten deze wedstrijd. Orion was de laatste kans. Maar ja, wel landskampioen en de eerste 3 wedstrijden zonder probleem gewonnen.

In deze wedstrijd gebeurde het dan. Iedereen stond op scherp en na een slappe start (6-2 achter) draaide het. De pass bereikte steeds beter Florian en de aanvalsmachine draaide op volle toeren. En toen ook nog Olivier voor een "kill-block" zorgde (zoiets als Robben een bal kop kopt) leek een verrassing in de maak. Leek, want op 24-24 floot de scheidsrechter een prachtig blok van Kían af. Weg set en met 26-24 wisselen. Van een mentale dreun was geen sprake. Spaarnestad was de betere ploeg in de tweede set. Op alle fronten werd Orion afgetroefd en met 25-17 werd het 1-1. Derde plaats en dus kruisfinale tegen het Dynamo uit Apeldoorn, dat in hun poule alleen van Sliedrecht had verloren. Eerst een uurtje wachten en toen mochten we los. Florian had snel een sponsorcontract met de firma Paracetamol afgesloten en speelde als nooit tevoren. (gelukkig geen dopingcontrole na afloop) Dat was ook van belang voor Jesse en Kían die in de AH aan de overkant twee flessen met een blauwe vloeistof hadden gehaald. (en dat was niet voor de grote Smurf aan de kant)
Dynamo kwam met veel kapsones binnen. Grote tassen met extra shirts, veel bananen etc. etc.
De wedstrijd was een hele bijzondere. Spaarnestad speelde met een zelfvertrouwen dat Dynamo mentaal kapot maakte. Harde klappen, prachtige blokkeringen van Jorgos, prima veldverdedigingswerk van Olivier en als collectief ijzersterk. Iwan en Simon deden het op de juiste momenten uitstekend als wissels voor de blokkering en na een "applaus"-wisseltje voor Kían op 23-14, maakte Iwan en Simon er 25-14 van. Hulde!! 2-0 tegen Dynamo en een meer dan verdiende plaatsing voor de finale op 18 maart.