Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Een nieuw bestuurslid verdient bekendheid

Geplaatst op:
9 maart 2017
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Op de dag dat de nieuwe bondscoach bij de vrouwen (de Amerikaan Jamie Morrison) werd geintroduceerd ging er een gerucht door de Spaarnestad-gelederen: Jolanda Klein komt er ook aan! Grote verwarring binnen de mini-commissie: Wie is Jolanda Klein?

Uw verslaggever ging op onderzoek uit en interviewde Jolanda Klein, een nuchtere Westfriese vrouw uit een gezin waar veel over volleybal wordt gesproken. De bombarie die de opening van dit stuk suggereert hoeft van haar niet. Zij heeft een achtergrond van administratief-secretarieel werk en wil graag mensen ondersteunen. Dat vindt ze leuk en dan is het niet gek dat ze voor de functie van secretaris van ons bestuur is gevraagd en inmiddels al haar eerste bestuursvergadering heeft gehad. In het kader van het project "ouders bij de club betrekken" dat VCSpaarnestad heeft opgezet werd ze door Monica de Lange gescout en gepolst voor de vacante secretarisfunctie. Na een gesprek met Arie-Jan van der Schaaf zegde ze toe.

Jolanda en haar man Menno maakten kennis met volleybal toen dochter Lizanne aan het Schoolvolleybaltoernooi van Simokos in Grootebroek deelnam en Lizanne bij Simokos ging trainen en competitie ging spelen. Jolanda ging zelf ook spelen in de derde klasse bij Simokos en heeft dat bijna 10 seizoenen vol gehouden. Vorig jaar is ze gestopt. Ondertussen was Menno trainer geworden bij Simokos en ging jongste dochter Debbie ook bij Simokos spelen. Bij Simokos raakte Jolanda al snel bij de jeugdcommissie betrokken. Daar was ze zo'n 8 jaar ondermeer secretaris van de jeugdcommissie en organiseerde mee aan het Schoolvolleybaltoernooi. We krijgen dus een secretaris die bekend is met het mini-volleybal (doordat beide dochters daar begonnen en Jolanda nog steeds veel contact heeft met CMV-trainster Corine Admiraal bij Simokos) en het juniorenvolleybal!

De familie Klein kwam in contact met Spaarnestad toen Lizanne besloot bij In Holland in Haarlem Matschappelijk Werk en Dienstverlening te gaan studeren en zich daarom meldde bij Spaarnestad. Ze werd meteen geselecteerd in een leuk enthousiast team en wilde blijven, toen haar studie niet doorging. Dat betekende vele autoritjes naar Haarlem (met haar vader Menno haar moeder Jolanda achter het stuur). Vader Menno werd daarna als trainer gevraagd en moeder Jolanda kwam vaak kijken. In de loop van het seizoen sloeg de liefde toe en kreeg Lizanne een relatie met Erik ten Asbroek (speler van heren 1 en uit een roemruchte Amstelveens volleybalfamilie). Bij Jolanda Klein wordt er daarom veel over volleybal gesproken, maar er zijn slechts 2 avonden dat er normaal gezamenlijk kan worden gegeten. Op de andere avonden is er altijd wel een lid van het gezin met volleybal bezig.

Jolanda gaat zo veel mogelijk kijken bij wedstrijden en trainingen van Lizanne en ziet zo wat er omgaat binnen Spaarnestad, maar ze blijft ook kijken bij haar dochter Debbie die in Simokos Jongens B1 (een team met 4 meisjes en 5 jongens) speelt. Naast volleybal zijn lezen en puzzelen haar hobbies. Ze is verder geen groot reiziger, want door Menno's werk bij de jachthaven van Enkhuizen kunnen ze niet lang weg in de zomer.