Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Spaarnestad 1 Zitvolley bij VCH

Geplaatst op:
11 maart 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
zitvolleybal

Zoals gebruikelijk spelen de zitvolleyballers maandelijks een toernooi omdat er in een landelijke competitie wordt gespeeld. Zodoende hoeft op deze manier niet elke zaterdag worden opgeofferd. Zaterdag 4 maart was het de beurt aan VCH om het toernooi te organiseren.

Het eerste team moest als koploper al geruime tijd de volleyballers van Volley Tilburg naast zich dulden en zaterdag stond “El Classico” als opener op de agenda. Voor het eerst dit seizoen kon Spaarnestad 1 in volle sterkte aantreden (maar pas echt nadat ook Aron Kahn 5 minuten voor de wedstrijd was “aangeschoven”.)

Spaarnestad begon meteen sterk en liep langzaam uit. Tilburg kon zijn draai niet vinden en door fantastisch blokkeerwerk van Willem Prins en solide aanvallend werk van Wim Jongman en Robin de Haan werd de voorsprong geconsolideerd. Tilburg gooide halverwege de set nog wat kolen op het vuur omdat het zich opwond over een duidelijke touchebal die niet door de scheidsrechter werd gezien en, heel flauw, ook niet door Spaarnestad werd aangegeven. Desondanks, en in combinatie met de neiging van Spaarnestad het zichzelf moeilijk te maken op het einde van de set, was de afstand deze keer te groot: 25-19.

Het is gebruikelijk dat Tilburg en Spaarnestad elkaar in evenwicht houden maar Spaarnestad had andere plannen. In de tweede set kwamen ook aanvallers Kahn en Marco Rietkerk los en door de scherpe spelverdeling van Kaya Natkanska bleef er voor Tilburg met 25-16 niets over.  

Een opname van een eerdere wedstrijd Tilburg vs Spaarnestad:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=150&v=tdapSP8fC_Y

Spaarnestad domineerde de rest van de dag en zelfs VC AllVo kon geen potten breken.

VC Allvo XZ 2 vs Spaarnestad XZ 1
0-2 (21-25 / 17-25)

GOK XZ 1 vs Spaarnestad XZ 1
0-2
(21-25 / 17-25)

Spaarnestad XZ 1 vs V.a.s. F.D.S. XZ 2
2-0
(25-16 / 25-13)

Spaarnestad XZ 1 vs VV Alterno XZ 1
2-0
(25-15 / 25-10)

Spaarnestad XZ 1 vs Volley Tilburg XZ 1
2-0
(25-19 / 25-16)