Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

JONGENS C 3E VAN NEDERLAND!!!!!

Geplaatst op:
20 maart 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
jeugd

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Spaarnestad jongens C ging de finaleronde spelen om het kampioenschap van Nederland in het zeer centraal gelegen Lichtenvoorde, ergens tegen de Duitse grens in de achterhoek, grenzend aan Tukkerland.

Het was druk op de weg. Naast de karavaan uit Haarlem, kwamen de deelnemers met afgeladen bussen naar het gehucht Lichtenvoorde.

Een eerste compliment aan m’n TomTom. Feilloos loodste hij/zij ons door het pittoreske dorp, rondje om de kerk en ja daar stonden heuse verkeersregelaars klaar om ons naar de achterkant van de Hamelandhal te wijzen, waar we keurig konden parkeren.

Een tweede compliment aan de organisatie in de hal. Tot in de kleinste details geregeld. Tv- schermen die ons naar een eigen kleedkamer leidde. Wat een verschil met de stinkende Beyneshal-ruimtes.

Maar ja alles leuk en aardig, het ging wel om het volleybal. Om 09.45 uur (dus eigenlijk het moment waarop de meeste spelers/ouders en begeleiding op zaterdag wakker worden) mochten we gelijk tegen de kampioen van vorig jaar, Taurus.

Onze jongens waren een beetje nerveus. De gezichten bleek, de handen trillend en onwennig om zich heen kijkend werd het eerste bedrijf van deze lange dag geopend. Al gauw bleek dat het wel een erg zware klus zou worden. Ondanks de aanmoedigingen ging de eerste set naar de ploeg uit Houten. De ouders op de tribune wapperden nog eens met het zelf geregelde spandoek en kregen op de tribune de overhand. De Taurusaanhang werd op z’n plaats gezet. Ook in het veld gebeurde van alles. Time-outs, zes wissels en een half uur later stond 25-23 op het bord voor Spaarnestad. De eindfase was imponerend. Een geprikkelde Lars kreeg weer kleur op z’n bolletje en serveerde deze uit.

Een uur rust en tweede pot. Tilburg, ook een fusieclub, was de tegenstander. Het enige wat we wisten was dat zij met nipt verschil (2x 29-27) van het sterke Apeldoorns Alterno hadden verloren. We moesten dus weer aan de bak. Grote verschil was dat van zenuwen geen sprake was. Als grote kerels werd Tilburg meteen weg gebeukt. De grootste tegenstander was de concentratie. Het tweede bedrijf was iets minder overtuigend, maar met 25-22 werd het toch 2-0 en kon Tilburg de reis naar het verre zuiden beginnen. Ook Taurus won van Alterno. Een dus was de derde wedstrijd tegelijk een finale. Winst van Alterno betekende dat wij richting Haarlem konden gaan. Maar een gelijkspel betekende voor ons meteen plaatsing bij de laatste 4.

Alterno, toch een van de grootste vereniging in Nederland met heel veel jeugd, stond stijf van de zenuwen. Zonder rare zaken wonnen we zakelijk de eerste set en dus was de plaatsing bij de top 4 een feit. Dat de tweede set met 25-23 verloren ging deed er niet meer toe.

Inmiddels was het al half 4 in de middag. Trossen bananen, rollen druivensuiker, AA-tjes en nog veel meer “doping” gingen er om, voordat om kwart voor vijf de kruisfinale tegen Sliedrecht Sport gespeeld ging worden. Sliedrecht was al vrijdagmiddag afgereisd en had ’s avonds nog een trainingssessie gedaan. Het bestuur van Sliedrecht had voor de toeschouwers een dubbeldekker geregeld zodat de tribune gauw gevuld was. Ook was er een of andere gek die daar op een trommel liep te beuken. Kortom, het leek een mission impossible te worden. Maar ja, dan zijn de amateurs van Spaarnestad op hun best. Hun kanon, de nummer 5, moest het afleggen tegen onze lange draak, dhr. Kían. Ook de andere Spaarnestadgasten speelden op hun toppen. De kilometervreter Florian, ditmaal zonder paracetamol, deed het voortreffelijk en bracht keer op keer zijn aanval in stelling. Kían raakte steeds meer geprikkeld en na een zenuwslopende set, zweeg de tribune van Sliedrecht en gingen de ouders in polonaise de winst van de eerste set vieren. Het was de eerste keer dat Sliedrecht in alle wedstrijden van dit seizoen een set verloor. Hulde, hulde hulde.

Lange tijd ging het ook in de tweede set goed. Een sprongservice-serie van de nummer 5 was echter ons te machtig. En dus een derde, alles beslissende set. Onze gasten deden er van alles aan. Helaas, Sliedrecht was net even te sterk en dus restte ons de strijd om de 3e en vierde plaats. Natuurlijk was er teleurstelling, maar ook trots dat we het professionele Sliedrecht het zo moeilijk hadden gemaakt.

Taurus had inmiddels ook al met 2-1 verloren van Orion en dus sloten we om 6 uur af met de wedstrijd waar we 8 uur eerder mee begonnen waren, tegenstander Taurus.

Zij zaten nog even een flinke dip na de nederlaag tegen Orion. De wedstrijd golfde weer sterk heen en weer. Prachtige punten van Kían, Jorgos, Jesse en Lars en een uiterst nuttige Olivier, die zelfs weer voor een kill-blok zorgde. Daarnaast waren de wisselspelers, Simon, Iwan en Jasper op de juiste momenten prefect invielen. Uiteindelijk werd het niet al te spannend (de ouders konden het niet meer aan) Met een duidelijk 2-0 werd gewonnen en waren wij achter de professionals van Orion en Sliedrecht derde van Nederland. Een ongekend succes.

Het regende daarna appen, video’s foto’s en van alles en nog wat op de smartphones. Zelfs vanuit Moskou was de dag rechtstreeks gevolgd.

Dank aan de ouders, dank aan de staf en vooral veel dank aan de spelers, die voor een geweldige prestatie zorgden. Iedereen was goed kapot van deze marathondag. Maar na een schaal Achterhoekse frieten mochten we weer twee uur terug naar Haarlem.

 

Giovanni