Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Belangrijke zege dames 1

Geplaatst op:
18 januari 2011
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
wedstrijdverslagen

Spaarnestad in het nieuws............

Volleybal – Na een stop van drie weken werd in de Beyneshal de volleybalcompetitie weer hervat. Praktisch alle teams van Spaarnestad namen het op tegen Zaanstad. Alleen het eerste vrouwenteam kwam tot winst. Met 3-2 werd de Zaanse opponent verslagen. De mannen gingen met 4-0 onderuit.

 

door jan koehorst

 

De overwinning van Zaanstad op de mannen van Spaarnestad was geflatteerd. De nummer één van de regiodivisie speelde zeker stabieler dan de Haarlemse tegenstander, maar had in de slotfase van de eerste set niet over geluk te klagen toen op setpoint de scheidsrechter een bal die via de antenne werd geslagen niet zag. Met 34-32 werd het uiteindelijk na 32 minuten 1-0 voor Zaanstad. Spaarnestad kon het tempo en de concentratie in de tweede set niet meer opbrengen. Met name de spelverdeling was zeer matig en daardoor kon het Haarlemse kanon Paul Pilon amper in stelling worden gebracht. In  de derde periode richtte Spaarnestad zich weer op. Opnieuw was de spanning in de slotfase te snijden, maar in de cruciale eindfase was het opnieuw de spelverdeling die aan Haarlemse kant kostbare fouten maakte. Met 25-23 werd het 3-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en won Zaanstad via 25-19 de laatste periode soeverein.

 

In de kelder van de tweede divisie wonnen de vrouwen van Spaarnestad met 3-2 van naaste concurrent  Zaanstad. Het technisch mindere Spaarnestad compenseerde dat door met een enorme inzet in de verdediging veelal hopeloze situaties om te zetten in winstpunten. In de eerste set werd de Zaanse opponent moedeloos van alle geredde ballen in de verdediging die telkens verrassend terugkwamen. In de tweede en derde set zette Zaanstad de wedstrijd wel naar haar hand door een gevarieerde aanval het initiatief te houden. Met tweemaal 25-17 leek de wedstrijd voor Spaarnestad gespeeld. Wederom op basis van keihard werken kwamen de Haarlemsen goed terug. Toen eenmaal de vierde set in winst was omgezet en het talrijke publiek zich achter de ploeg zette, werd het met 15-9 alsnog een overwinning die op basis van hard werken verdiend was.

 

In de promotieklasse mannen startte Spaarnestad 2 tegen het derde team van Zaanstad zeer verrassend. Zaanstad 3, eveneens een mix van oud en jong, staat op de tweede plaats achter Phoenix. Spaarnestad speelde in die eerste periode goed. De felle verdediging haalde genoeg van de vloer om zelf tot acceptabel aanvalsspel te komen. Met 25-18 kwamen de Haarlemmers op 1-0, maar speelden daarna minder scherp. Het Haarlemse blok kreeg het steeds moeilijker en de winst in de tweede set voor Zaanstad was dan ook verdiend. De wissel in de spelverdeling bij Spaarnestad bracht niet het gewenste effect. Opnieuw gaf de aanval van Zaanstad de doorslag en werd het via 25-21 2-1 voor de gasten. De laatste set ging tot 22-22 gelijk op. Twee persoonlijke fouten aan Haarlemse kant gaven de doorslag. Met 25-23 werd de einduitslag op 3-1 bepaald.

 

Het tweede vrouwenteam van Spaarnestad moest in de eerste set het ritme weer oppakken. Croonenburg won deze set met miniem verschil, maar had daarmee al haar kruit verschoten. Onder leiding van een excellerende Kate Rogala werd Croonenburg met  tweemaal 25-16 en 25-14 verslagen.