Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Bij finaledag Holland Top jeugdtoernooi 4 Spaarnestad-selecties bij de top vier!

Geplaatst op:
20 april 2017
Door:
Andre Triep
Categorie:
jeugd

Op zondag 9 april gingen 4 Spaarnestad-jeugdselecties op reis voor de finale van het Holland Top Jeugd toernooi. Voorgaande jaren was dat in Hilversum. Nu moesten jongens C en meisjes C naar Hoorn, meisjes B naar Huizen en meisjes A naar Almere.

De meisjes C-selectie, gecoached door de altijd enthousiaste Stefano van der Knaap, bestond uit Eefje van der Knaap, Ayca Tunali, Ella Gonton, Sarah Duffhauss, Lotta Dorenbos, Maaike Degenhart, Bebelle Krauserd. Ze startten tegen PDK Huizen en verloren met 2-0. Gingen daarna voor de 5e plaats spelen en dat lukte, want eerst werd met 2-0 van Keistad gewonnen en daarna met 2-1 van Compaen.

De jongens C-selectie speelde in sporthal de Opgang in Hoorn eerst nog de laatste poulewedstrijd tegen PDK Huizen en die eindigde in 1-1. Deze selectie speelde daarna de halve finale en won die met 2-0, waarna tegen Taurus de finale gespeeld moest worden. Na een spannende wedstrijd, waarbij een beslissende derde set nodig was, won Taurus de finale. De tweede plaats voor Spaarnestad was een nette plaats.

De meisjes B-selectie speelde in Huizen. De kwartfinale tegen PDK Huizen werd met goed spel gewonnen. De halve finale ging echter verloren, waarna de Spaarnestad-meiden moesten knokken voor de derde plaats. De wedstrijd eindigde in 1-1, waarna de derde set helaas net verloren ging. De vierde plaats was toch een mooie prestatie.

De meisjes A-selectie onder de bezielende leiding van Dineke van Dijken kon niet over de geblesseerde Rianne Stok en Tessa de Lange beschikken. De selectie bestond daardoor uit Fuerre Everaert, Elma Snijder, Bloem de Jong, Esmee Priem, Christel Beetsma, Aaliyah Hansen, Lisette Wolken, Pien Batenburg (allen bij de senioren spelend) en Milou Ronner (meisjes A1). De eerste wedstrijd tegen Move was mooi om in het wedstrijdritme te komen. De eerste set werd over Move heen gelopen, maar in de 2e helft van de tweede set begon Move terug te vechten. Maar het werd toch gewoon 2-0 voor Spaarnestad. De halve finale ging daarna tegen Compaen, een team dat als meisjes A in de Topklasse speelt. In de eerste set overheerste onze meiden, maar in de tweede set kon Compaen gevaarlijk dichtbij blijven. Maar onze meiden wonnen deze set ook. Daarna kwam de finale tegen PDK Huizen, dat net als Spaarnestad met een aantal divisiespeelsters aantrad. Onze meiden startten niet scherp en op 2-0 achter nam coach Dineke al een time-out. Huizen behield de voorsprong, ook al scoorden Bloem en Lisette een ace. De Spaarnestad-passline kwam zwaar onder druk en via 12-18 werd het 13-24. Onze meiden pakten 4 punten, maar op 17-25 was deze set verloren. In de tweede set nam PDK Huizen weer een voorsprong, maar onze meiden bleven in het spoor. Via 9-12 kwamen we bij een geweldige rally van beide partijen op 13-15, die de meiden uit Huizen wonnen. Het bleef daarna spannend, zodat op 22-23 Huizen een time-out moest nemen. Huizen liep daarna naar 25-22 winst en haalde de beker binnen. Maar toch een knappe 2e plaats voor onze A-selectie!

Andre Triep