Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Zitvolleybal

Spaarnestad pakt brons op 1e internationaal zitvolleybaltoernooi in Haarlem

Geplaatst op:
8 mei 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
zitvolleybal
Op zaterdag 6 mei was Spaarnestad gastheer van een internationaal zitvolleybaltoernooi. In het Kennemer Sportcenter kwamen acht teams bij elkaar uit binnen- en buitenland. Zo was er een team uit Zuid-Korea en een uit Duitsland. Daarnaast nam ook het Nederlands dameszitvolleybalteam deel, dat vorig jaar nog op de Paralympics in Rio uitkwam. Het 1e zitvolleybalteam van Spaarnestad, dat momenteel aan kop gaat in de landelijke 1e divisie was ook een van de deelnemende teams. Wethouder Merijn Snoek (Sport) verrichte de opening van het toernooi met een mooie toespraak en hij verzorgde de eerste service van de openingswedstrijd tussen Spaarnestad en Goyang (Zuid-Korea).

Naast het team van Spaarnestad was er ook een gelegenheidsteam dat bestond uit enkele spelers van het 2e zitvolleybalteam van Spaarnestad, aangevuld met twee 'huurlingen' van Zaanstad, oud-Spaarnestadspeler Hans Hoonakker en parttime zitvolleyballers Gerald de Haan en Wim van Putten. Spaarnestad 1 pakte uiteindelijk een mooie derde plek door in de 'troostfinale' met 2-1 te winnen van het Nederlands damesteam! Een prachtige prestatie in dit sterke deelnemersveld. De kampioensbeker ging naar het team van Leverkusen (Duitsland), dat in de finale te sterk was voor Allvo uit Almere.

Al met al was het een prachtige dag met zitvolleybal op hoog niveau. Zeker een herhaling waard. Sterker nog, het is de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken, zo zei ook onze voorzitter ArieJan van der Schaaf in zijn welkomstwoord.

Een prachtig fotoverslag is te vinden op de Facebookpagina van John van Geenen, die ook de foto's bij dit artikel maakte.

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation en de bekers voor de nummers 1 t/m 3 werden gesponsord door www.eurosportprijzen.nl, het bedrijf van de vriend van Spaarnestadspeelster Tessa Moree.

De eindstand:

  1. Leverkusen
  2. Allvo
  3. SPAARNESTAD
  4. Nationaal damesteam
  5. Goyang
  6. Gelegenheidsteam
  7. Alterno
  8. Volleer