Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Ontketend Spaarnestad grijpt de titel in de eerste divisie

Geplaatst op:
29 mei 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
zitvolleybal

In de Alterno hal in Apeldoorn zijn de zitvolleyballers van de eerste en de tweede divisie zaterdag aangetreden voor het laatste toernooi. Tilburg had haar kampioensaspiraties voor de eerste divisie niet onder stoelen en banken gestoken. Integendeel, op Facebook werd alvast kond gedaan van het aanstaande kampioenschap.

Op zichzelf een haalbaar doel. Hiertoe diende Tilburg vandaag wel alle wedstrijden te winnen. Iets wat het team dit seizoen nog niet eerder was gelukt, maar gezien de kwaliteiten van de Tilburgers zeker geen onmogelijke taak. Een soignant detail was wel dat Tilburg voor het toernooi op de tweede plek stond. Met twee punten achterstand op Spaarnestad.  Tilburg en Spaarnestad stonden afwisselend 1e en 2e gedurende het hele seizoen.  

Het eerste team van Spaarnestad was niet in haar sterkste samenstelling door het ontbreken van spelverdeelster Kaya Natkanska die in een vorige wedstrijd haar pink had gebroken. Desalniettemin begon de dag voor Spaarnestad met een meevaller omdat Tilburg op een schlemielige manier een punt had verknoeid tegen GOK.

Spaarnestad besloot collectief om de bokaal naar Haarlem te halen. De hele dag werd er onvermoeibaar gesleurd, gegleden en geslagen.  Er werd zo hard door iedereen gewerkt dat het eigenlijk onmogelijk is om een uitblinker aan te wijzen.

Spaarnestad begon de eerste wedstrijd tegen FDS meteen goed. 25-15, 25-6. De tweede wedstrijd tegen GOK ging ook naar de muggen 25-17, 25-19 evenals de wedstrijd tegen Alvo: 25-20, 25-19. Alterno werd met 25-7 en 25-10 naar huis gestuurd (gelukkig wonen ze om de hoek). De wedstrijd tegen Tilburg was hierdoor nog maar een formaliteit maar Spaarnestad had vandaag haar dag en ook Tilburg werd aan de zegekar gebonden met 25-11 (!) en 25-22.  

Aansluitend werd de ceremonie gestart voor het huldigen van de kampioen. Onder het genot van een drankje en begeleid door lovende woorden mochten de Spaarnestadters  de bokaal in ontvangst nemen.