Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Spelregels, DWF, handleidingen en meer

Geplaatst op:
20 september 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen

In aanvulling op hetgeen vrijdag 15 september is besproken tijdens de informatiebijeenkomst vind je hieronder een aantal interessante links naar spelregels, reglementen en handleidingen.

Afgelopen dagen zijn de laatste updates van spelregels en HIA voor Topdivisie en lager gepubliceerd op de website. Geen grote aanpassingen, de belangrijkste wijziging ten opzichte van de laatste versie (juni 2017) is de informatie over DWF.

Spelregels 2017-2018 - Topdivisie en lager - versie september 2017

Handleiding en Instructie Arbitrage - Topdivisie en lager - versie september 2017

Veranderingen spelregels - Topdivisie en lager - september 2017 (hierin vind je ook de aanpassingen in de HIA)

Overzicht verschillen spelregels tussen Ere-, Top- en 1e divisie - versie september 2017

Daarnaast is er bij de startbijeenkomsten officials Topdivisie en lager een A4tje uitgedeeld (welke ook op de website staat) met de gewijzigde spelregel “Onder het net doorkomen”.

Deze willen we echter ook aan alle teams verspreiden, zodat een ieder weet hoe de regel in elkaar zit.

Bij de startbijeenkomsten is tevens aandacht geweest voor het DWF en de telformulieren, die gebruikt worden in Topdivisie en lager wanneer wordt gespeeld met de DWF-versie “Resultaat invoeren”. Ook deze willen we graag onder de teams verspreiden.

Het DWF-stappenplan en het telformulier dat per niveau wordt gebruikt  vind je hier. Er is hier al veel over gecommuniceerd, maar bij deze nog even de informatie.

 Als laatste willen we jullie attenderen op het gewijzigde reglement inspeelballen in de 1e divisie en lager. In artikel 3.1.9.10 van het 03.1 Wedstrijdreglement Volleybal Competitie lees je dat ieder team zelf verantwoordelijk is voor de inspeelballen, bij thuis- en uitwedstrijden. Als de inspeelballen zijn vergeten door het uitspelende team, kan door het uit-team aan de thuisspelende vereniging worden gevraagd alsnog een paar inspeelballen te leveren (dit gewijzigde reglement is niet van toepassing voor Ere- en Topdivisie).