Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Nieuwsbrief van het bestuur

Geplaatst op:
24 september 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
Bestuurlijk nieuws

Vrijdag 15 september hebben we in de Kennemersporthal een Aanvoerdersbijeenkomst en de Algemene Ledenvergadering gehouden.
Bij beide bijeenkomsten waren ongeveer 30 leden aanwezig. Naar aanleiding daarvan willen we een aantal zaken onder jullie aandacht brengen.

Allereerst de aanvoerdersbijeenkomst
Tijdens de aanvoerdersbijeenkomst zijn de laatste wijzigingen van de spelregels besproken. Met name de middenlijn en het net blijven de gemoederen bezig houden. Hopelijk is iedereen inmiddels door via de aanvoerder of trainer bijgepraat. Ander staan de wijzigingen ook nog op de website.

Tijdens de bijeenkomst hebben we aangegeven dat elke team minimaal 2 spelers moet hebben met een scheidsrechterslicentie.
Op de site van de Nevobo vind je onder “VolleybalMasterz” de spelregeltoets waarmee je t/m 3e klasse mag fluiten. Als bestuur denken wij dat het sowieso een aanrader is om iedereen deze spelregeltoets te laten doen.

Alle teams in de 2e klasse en hoger dienen minimaal 2 scheidsrechters te hebben met een VS2 licentie. Daarmee mag je t/m de eerste klasse fluiten. Binnen Spaarnestad kunnen we deze opleiding gelukkig intern geven. Dus heb je als team te weinig scheidsrechters, meld je dan aan bij Jan Koehorst en Jos Weijers (Je kan uiteraard ook met je hele team op de cursus. Als team krijg je niet meer wedstrijden te fluiten dan andere teams, ook al heb je meer scheidsrechters in je team dan 2). Jan en Jos zullen de komende maanden een aantal data prikken voor de VS 2cursus.

Algemene Ledenvergadering
Op de Algemene Ledenvergadering zijn een aantal formele zaken besloten. De financiële decharge van het bestuur over 2016-2017, de nieuwe begroting met bijbehorende contributies (zie ook de website) en de benoeming van Jolanda Klein als secretaris en Eugène La Haye als penningmeester.

Daarnaast heeft een stevige discussie plaatsgevonden over de toekomst van VC Spaarnestad. Helaas was de opkomst matig waardoor met name discussies gevoerd konden worden door leden die al heel veel doen als vrijwilliger bij de vereniging. Want dat is de kern waar het de komende jaren om gaat draaien: “Vrijwilligers!!”

VC Spaarnestad groeit maar door, en dat is met de huidige organisatie niet meer vol te houden. Er zullen meer vrijwilligers bij moeten komen, het liefst zonder dwang, maar als het moet met verplichtingen naar de leden. Het bestuur zal de komende weken alle vacatures voor alle functies op de website plaatsen met een taakomschrijving en inschatting van de tijdsbesteding die het kost. Daarbij proberen we zoveel mogelijk “kleine” taken te creëren, al zal dat niet in alle gevallen lukken. Maar elke taak die iemand oppakt, maakt het de huidige vrijwilligers iets makkelijker om de vereniging te laten draaien. De vacatures vind je op de website.

De concept-notulen van de ALV zullen deze week op de website geplaatst worden. Samen met het verslag van de sponsorcommissie over afgelopen jaar en het volledige welkomstwoord van de voorzitter op de ALV.

De website en de nieuwsbrief zijn voor de vereniging de 2 belangrijkste communicatiekanalen. De nieuwsbrief verschijnt bijna 2-wekelijks, dus als je half oktober nog nooit iets hebt ontvangen, check dan vooral even de Spam-folder of stuur een mail naar de webmaster. Voor de website heb je een login nodig.

Inloggen
Heb je niet eerder ingelogd of ben je je wachtwoord vergeten, reset dan je wachtwoord.
Je gebruikersnaam is altijd voornaam.achternaam, als je een tussenvoegsel in je naam hebt is het voornaam.tussenvoegsel.achternaam. Lukt het helemaal niet, neem dan contact op met de webmaster.

Contributig
Denk aan de contributieverplichting, 31 oktober 2017 moet de contributie betaald zijn. Dit kan via de Ideallink op website nadat je bent ingelogd. Klik op je foto om je gegevens te bekijken en de betaal-link te vinden. Je kan uiteraard ook gewoon overmaken naar rekening NL33 INGB 0004400413 tnv VC Spaarnestad


Als bestuur wensen wij jullie allemaal een succesvol en gezond volleybal seizoen toe.
En hopelijk doen we dat met een 30-tal extra vrijwilligers erbij.

Het bestuur,
Arie-Jan, Eugene, Michiel en Jolanda