Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Teaminfo

Het nieuwe Dames 1 van Spaarnestad

Geplaatst op:
27 september 2017
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen

De eerste thuiswedstrijd tegen Sliedrecht 2 staat voor de deur van het seizoen 2017-2018. Aan mij, als nieuwe trainer/coach, de eer om dit seizoen te openen middels een stukje. Wat is er nieuw? Michiel en ik hebben onze rollen omgedraaid. Er zijn 4 nieuwe speelsters: passer/loper Kellin Lakerveld en Ellen Geraats. En 2 toptalenten uit de eigen jeugd: Aaliya Hansen en Nathalia Zoet. Onze vaste kracht Denise de Kant verblijft een half jaar vanwege haar studie in Engeland en die kunnen we pas in 2018 weer begroeten. Iris Zweet is een oproepkracht voor het team geworden. De rest van het team is bijeen gebleven en met onze nieuwe aanwinsten beschikt dames 1 over een uitgebalanceerd team. Dit seizoen willen we graag hoog eindigen en hebben de doelstelling van dit seizoen in twee gedeeltes gehakt waarbij het doel in de eerste helft betreft: Top 4. Te bereiken als TEAM( Together Everyone Achieves More) en 'always better the ball'. We werken dus aan onze mentale kracht, wat al (gekleurde) vruchten heeft afgeworpen.

De voorbereidingsweken zijn intensief geweest, waarbij er veel getraind is en wedstrijden zijn gespeeld, de Jacobsladder is beklommen en daarmee het record gehaald. In Lacubanita zijn bijnamen verzonnen zoals : Van Beukhoven, Passei, AliExpress, Rambam, De Wand, Volle Bak, RallyKelly, AnSetemdan, ZoetLeg ze goed, Heitemin, DienMachine, Elgeefemnlel en StokRock.

Onze oefenwedstrijden zijn qua uitslag moeizaam verlopen, maar het bekerweekend was een erg sterk optreden. Helaas is onze vaste kracht, Anne Rongen daarna geveld door een knieblessure, terwijl Kellin weer net terug is van een voetblessure. Een vaste samenstelling in het veld hebben we dus nog niet. Door de blessure van Anne werd de eerste competitiewedstrijd afgelopen week een uitdaging, waarbij Nathalia haar vuurdoop kreeg en zich erg goed staande hield. Een genot om naar te kijken was ook Rianne Stok die terug is van een lange blessure. We speelden afgelopen zaterdag in Stramproy als hecht team en vormden 1 oranje/rood-gekleurd blok....Waarbij ik er erg van genoot om dames 1 te zien strijden, vechten, oplossen en samenwerken.

Ik nodig iedereen uit om zaterdag op de banken te staan voor dames 1, want het voorspelt een mooi jaar te worden!

Meer over VC Spaarnestad dames 1 vind je hier.