Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Prachtige eerste toernooidag Holland Top jeugdtoernooi in Kennemer Sportcentre

Geplaatst op:
27 november 2017
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

De eerste dag van het Holland Top Jeugd Toernooi, dat VCSpaarnestad op zondag 26 november in het Kennemer Sportcentre mocht organiseren was een groot succes. Aan dit toernooi deden 79 jeugteams mee, waarvan er 24 meisjesteams en 10 jongensteams in Haarlem speelden. Er deden vijf Spaarnestad-jeugdteams mee, waarvan de komende dagen steeds een team zal worden besproken. De zaal was vol deelnemende teams en ouders en de tribune en kantine puilden op vele momenten uit, want iedereen wilde dit zien. De Spaarnestad-organisatie onder leiding van Mark van Assema en Joris Barendregt oogste veel waardering, ook al omdat voor alle teams een grote zak vers fruit, een flesje Extran en Nevobo-sleutelhangers werden uitgedeeld. Meisjes A, B en C en Jongens B en C deden in hun opstelling voor de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen op zaterdag 6 januari 2018 mee.

Vandaag aandacht voor meisjes A, dat gecoached werd door de altijd enthousiaste Dineke van Dijken van dames 1. De acht speelsters Rianne Stok, Aaliyah Hansen, Natalia Zoet, Tessa de Lange, Christel Beetsma, Pien Batenburg, Isabel van Zwol, Milou Ronner en Anna Vernooij scoorden (gedeeltelijk onder het toeziend oog van Vera Koenen, trainster van dames 1) gezamenlijk 145 punten. De tegenstanders scoorden 79 punten en veel punten werden voorkomen door de negende speelster libero Pien Batenburg, die heerste in het achterveld.

Alleen in de eerste wedstrijd tegen VV Irene uit Bilthoven hadden onze meiden A veel tegenstand. Ze moesten nog een beetje wennen aan elkaar en een goede afstemming vinden, waardoor Irene (zeker een sterke tegenstander) die set kon winnen met 25-20. Daarna kregen onze meiden vat op de de wedstrijd en wonnen de tweede set met 25-22. De wedstrijden erna liepen soepeler. Tegen Smashing'72 uit Diemen werd het 25-7 en 25-5 en tegen NIVO uit Hoorn werd het 25-9 en 25-11. De verwachting dat Irene en Spaarnestad om de plaatsen 1 en 2 in de poule gaan strijden (en zich plaatsen voor de kwartfinales) is realistisch.

Andre Triep