Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Meisjes C-selectie had op Holland Top Jeugd Toernooi een goede eerste dag

Geplaatst op:
3 december 2017
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Op de eerste toernooidag in de Kennemer Sporthal speelde de selectie (Eefje van der Knaap (MB1), Maaike Degenhart (MB1), Vera van der Weij (MB1), Nikki Biesbrouck (MB2), Iris Janssen (MB2), Iris Holdorp (MC1), Eva Vos (MC1), Mirte Hofman MC1), Zoe Beljaards (MC1), Juul Broersen (MC1) en Rochelle Negenman (MC1)) drie wedstrijden. Rochelle speelde alleen de eerste wedstrijd. Het team had een ongelukkig tijdschema: om 11:20 tegen Alvoco, om 14:05 tegen Compaen en om 15:30 tegen Smashing'72 uit Diemen. Bij dit toernooi worden teams ingedeeld op de geboortedatum en niet op de volleyballeeftijd. Vandaar deze selectie uit 3 verschillende teams. De beide coaches Marjo Korteling en Anne Verhalle moesten goed plannen om toch iedereen zoveel mogelijk te laten spelen. Nu wordt deze toernooidag vooral gebruikt als voorbereiding op de eerste ronde van het NOJK op 6 januari en gaat het niet zozeer om winnen, maar om kijken hoe de speelsters bij elkaar passen.

De eerste wedstrijd tegen Alvoco werd overtuigend gewonnen met 25-6 en 25-10. Onze meisjes speelden heel geconcentreerd en zorgden voor veel serviceseries, waarmee de Alkmaarse meisjes veel moeite hadden. De tweedejaars in onze selectie kregen van de jongere meisjes voldoende set-ups om met hun aanval te scoren.

De tweede wedstrijd tegen Compaen was van een heel ander niveau. Zij hadden sterke serveersters en lange sterke aanvalsters. De eerste set konden de Spaarnestad-meisjes nog goed mee met Compaen, maar de Oostzaanse meisjes wonnen met 25-21. In de tweede set kwam Compaen weer snel op voorsprong en coach Marjo besloot nieuwe speelsters in te brengen. Die waren blij met hun kans, maar konden geen verandering brengen zodat Compaen met 25-12 deze set won.

De derde wedstrijd ging tegen Smashing'72 uit Diemen. Onze meisjes konden weer moeilijke serves afvuren en de tegenstanders hadden er veel moeite mee. Enthousiast en geconcentreerd  bleven onze meisjes spelen en wonnen de eerste set met 25-12. Eefje van der Knaap mocht in de tweede set met serveren beginnen. Ze zorgde voor een lange serviceserie, die een 12-0 voorsprong voor onze meisjes bracht en kreeg toen een publiekswissel. De oudere meiden in het veld konden vervolgens met hun aanval scoren en de jongere meiden probeerden via verdedigende acties alle ballen van de grond te houden. Dat leverde 25-6 winst op en een dankbaar applaus van het publiek, de ouders en de coaches.

Na deze dag was de stand: 1. Dinto, 6 gewonnen sets, 2.Spaarnestad 4 gewonnen sets, saldo 133-74, 3. Compaen 4 gewonnen sets, saldo 138-100, 4. Smashing'72 2 gewonnen sets, 5. Taurus 2 gewonnen sets en 6. Alvoco geen gewonnen sets. Op de volgende speeldag speelt Spaarnestad tegen Dinto en tegen Taurus en speelt Compaen tegen Smashing'72 en Alvoco. Alles is dus nog mogelijk voor onze meisjes.

Het team zorgde voor een creatieve teamfoto. Meestal krijg je een saaie foto met speelsters naar lengte of naar rugnummer op een rij. Nu is er een echt symmetrische foto, maar dat levert voor Vera van der Weij een moeilijke positie in het midden op. Het drietal links juicht naar hun rechterkant, het drietal rechts juicht (het lijkt op de Dab) naar hun linkerkant. Het drietal op de grond juicht met beide armen uitgestrekt. Vera kan niet met een arm naar links of naar rechts, want dan wordt de symmetrie verstoord en kan helemaal niet met beide armen zijwaarts. Dus ze houdt een arm naar beneden en aarzelt met de andere arm. Het vormt een prachtig plaatje en Hans Aarsman (Volkskrant) zou er een hele pagina mee kunnen vullen.

Vera ga maar lekker door met volleyballen. Wij zullen vooral van je smashes blijven genieten. Jij en je teamgenoten zijn toppers en sommige van jullie zijn sinds gisteren ook kampioenen.

Andre Triep