Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Groot succes: 5 van de 7 Spaarnestadteams door naar halve finale NOJK

Geplaatst op:
7 januari 2018
Door:
Andre Triep
Categorie:
jeugd

Afgelopen zaterdag speelden 6 Spaarnestad-jeugdselecties in 5 verschillende sporthallen de voorronde van het NOJK. Jongens B was zonder te spelen al geplaatst voor de halve finale. Meisjes A (zie foto met de door Jorbert van der Schaaf gesponsorde hoodies) plaatste zich in Julianadorp, Meisjes B deed dat in Veenendaal, Meisje CMV deed dat in Houten, Jongens C plaatste zich het snelst van allemaal in Woerden. Meisjes C streed met volle kracht, maar verloor de kruisfinale in Den Haag en het jonge Jongens CMV (gemiddelde leeftijd 9) verbaasde in Houten vriend en vijand door tegen jongens van 11 en 12 op te kunnen. Ze verloren de kruisfinale tegen Sliedrecht Sport met 29-27, 25-17. Daarmee hadden 5 van de 7 Spaarnestad-teams zich geplaatst voor de halve finale op 17 februari.

Daarmee komen we in de buurt van de clubs met een grote en goede jeugdafdeling, die tijdens het NOJK strijden om de officieuze titel beste jeugdopleiding van Nederland. Door de overwinning van de jongens CMV van Sliedrecht Sport tegen onze CMV-jongens gingen bij hen alle 8 ingeschreven teams naar de halve finale. Dat deden ook de 8 ingeschreven teams van Dynamo Apeldoorn. Alterno Apeldoorn en Sudosa Assen schreven ook 8 teams in, maar het is niet bekend of die allemaal door zijn.

De conclusie is dat we het als Spaarnestad goed hebben gedaan, maar er zijn nog de nodige stappen te zetten. Belangrijk is dat we door positief coachen en sportief gedrag in vergelijking met sommige andere teams opvallen en dat we moeten ook zeker zo houden.

Later meer details en foto's

Andre Triep