Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Er waait een frisse wind op Spaarnestad ALV

Geplaatst op:
18 januari 2018
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Terwijl buiten de voortekenen van de storm al voelbaar waren verzamelden zo'n 25 bevlogen (kader)leden van onze vereniging zich in een vergaderzaal van de Kennemer Sporthal. Zij veroorzaakten ook een storm, maar het was in hun geval een brainstorm. Het bestuur had de ruim 700 leden uitgenodigd voor een Algemene Leden Vergadering, want het bestuur had de stormbal gehezen: "er is een tekort aan vrijwilligers. Na de fusie hadden we de wind mee, maar de wind is wat gaan liggen". Met deze woorden opende onze voorzitter vergadering, waarop al onze geledingen vertegenwoordigd waren: heren senioren, dames senioren, recreanten, de juniorencommissie, de minicommissie en het bestuur. Hij gaf daarna snel het woord aan het drietal Nicky Brouwer, Jacqueline Loerakker en Tiesja Huizenga. Gesteund door een groep Spaarnestad-leden die op 12 december bij elkaar kwamen, hadden zij het probleem opgepakt. Zij wilden de ALV gebruiken om een frisse wind door het kaderwerk laten waaien. Zij hadden vijf thema's geformuleerd waarop de aanwezigen met gekleurde stickers in steekwoorden konden aangeven wat er goed gaat en wat er beter moet. De vijf thema's waren rondom in de zaal opgehangen, zodat alle aanwezigen als in een carrousel rondgingen om hun gekleurde stickers te plaatsen. De vijf thema's: verbinding (tussen de verschillende afdelingen en leden van Spaarnestad), communicatie (en openheid binnen Spaarnestad), vrijwilligerstaken (wat gaat er goed en wat kan er beter), verbeterpunten voor teams bij training, verbeterpunten bij wedstrijden uit en thuis. Per thema kreeg men 5 minuten, want de drie dames wilden de wind er goed onder houden. De aanwezigen trokken zo als een wervelwind langs de vijf borden. Na een korte windstilte werd een tweede windvlaag losgelaten: iedereen mocht 5 punten verdelen over de meer dan 100 stickers. Over de vijf meest gekozen punten zal zo snel mogelijk een rapportage naar de leden gaan. Voor nu is de wind even gaan liggen, maar het zal geen storm in een glas water worden. We mogen verwachten dat Nicky en alle andere betrokkenen gaan zorgen dat VCSpaarnestad windvast wordt!

Er wordt een overzicht gemaakt van alles wat genoemd is, met de aangebrachte prioriteit en vanuit de werkgroep zal een voorstel worden gedaan door wie de acties kunnen worden opgepakt. Dit zal worden besproken met het bestuur en de werkgroep “Samen doen werkt beter”.

Een volgende bijeenkomst zal begin maart plaatsvinden waarbij de voortgang in opgepakte activiteiten zal worden gepresenteerd en de volgende fase worden toegelicht.

Andre Triep