Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Spaarnestad-teams goed op weg naar finaleronde Holland Top Jeugd toernooi

Geplaatst op:
10 februari 2018
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Op zondag 4 februari werd de tweede ronde van het Holland Top Jeugd Toernooi verspeeld op 3 plaatsen: Warmenhuizen, Enkhuizen en Zwaag. De vijf Spaarnestad-selecties die meededen tankten zelfvertrouwen voor de slotdag. In Warmenhuizen speelde meisjes A (zie foto) twee wedstrijden: tegen AMVJ/Martinus en Zaanstad. Beide werden gewonnen. In dezelfde hal speelde ook meisjes B. Ook zij wonnnen twee keer: met 2-1 tegen Smashing'72 en tegen Alvoco.

In sporthal de Drecht in Enkhuizen speelden jongens B en C. Jongens B (met de jeugdinternationals Kian Macnack en Yannick Bak) speelde een spannende pot tegen PDK Huizen, maar ging onderuit met 1-2 tegen een team dat beter op elkaar was ingespeeld. Daarna volgde de wedstrijd tegen US-jeugd (met jongens die pas een paar maanden volleyballen en op de eerste speeldag in november al een volleyballesje kregen). De Spaarnestad-kanonnen mochten van coach Jan Koehorst niet smashen om toch een beetje rallyspel te krijgen. Maarten van der Kuip was de gelukkige die in de eerste set met serveren mocht beginnen. Hij mocht pas ophouden bij 25-0. Een uitslag die hij niet snel meer zal meemaken. Met wat punten tegen wonnen de Spaarnestad-boys de volgende sets. Jongens C startte ook tegen concurrent PDK Huizen. In een mooie wedstrijd werd het 1-1. Daarna moest tegen Madjoe worden gespeeld. Onze jongens wonnen de eerste set, maar de thuisploeg haalde energie uit het spelen voor eigen publiek en won de tweede set, dus ook 1-1.

In sporthal de Opgang in Zwaag speelde een door griep gehavend meisjes C-selectie. Drie basisspeelsters waren ziek en het team had de dagen ervoor ook niet kunnen trainen door de griepgolf. Ze moesten wel meteen om 9.15u tegen het sterke Dinto. Dat is een heel sterk meisjes C-team met een fanatieke coach, dat veel samenspeelt en ook al in de hoofdklasse bij de meisjes A-competitie goed meedraait. In het begin van de beide sets bleven onze meisjes nog enigszins bij, maar toen Dinto serverend en smashend ging draaien werd het beide sets 10-25. Tegen Taurus werd daarna in de eerste set door onze meisjes goed gespeeld en met 25-16 gewonnen. In de tweede set werd steeds tegen een achterstand aan gekeken, maar met een eindsprint werd een spannend slot in gezet: van 21-23 werd het 24-23, maar onze meiden konden het niet afmaken en verloren met 24-26. Door het positieve onderlinge resultaat tegen Taurus werd Spaarnestad derde achter Dinto en Compaen (dat Alvoco met 25-2 en 25-3 verslagen had) en mocht een kruisfinale de andere nummer drie (Allvo) spelen. Dat was een spannende wedstrijd die de Spaarnestad-meisjes in de beslissende derde set nipt met 13-15 verloren. Desondanks was het een mooie volleybaldag voor ze geweest.