Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Een terugblik op de halve finale NOJK

Geplaatst op:
3 maart 2018
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Op zaterdag 17 februari speelden vijf Spaarnestad-selecties de halve finale van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in vijf verschillende sporthallen. Onze jongens en meisjes streden met alles wat ze konden opbrengen, maar helaas geen van onze teams haalde de finale op 31 maart. En dat is extra jammer, want die vindt dit jaar eens dichtbij plaats (in vier sporthallen in Noord-Holland).

De jongens B-selectie kwam het verst. Ze wonnen makkelijk van EVV-Elburg (25-7,25-5) en van SSS-Barneveld (25-9,25-14), maar verloren van Taurus-Houten (20-25,22-25) en speelden gelijk tegen Alterno-Apeldoorn en daarvan waren de setstanden cruciaal: 22-25,25-23, ofwel 1 punt minder in het onderling resultaat, waardoor Taurus direct doorging en Alterno de kruisfinale mocht spelen tegen Orion-Doetinchem. Een schrale troost voor ons: Alterno verloor die. Onze jongens C-selectie redde het ook niet. Zij zijn nog niet zo ver, maar mogen toch met hun foto de opening van dit verslag versieren.

De meisjes A-selectie had het in Gouda zwaar. Daar ging Alterno-Apeldoorn door (dat 3 speelsters uit de Topdivisie kon opstellen) net als Voltena (met een aantal speelsters op 1e divisie-niveau). De meisjes B-selectie speelden in Woerden en de tegenstanders waren veel te sterk. Daar gingen Alterno-Apeldoorn en Next Volley-Dordrecht naar de finale.

De meisjes CMV-selectie speelden in Houten en startten gehandicapt. Kim Biesbrouck viel geblesseerd af en Caro Kerckhaert was ziek (ging wel mee, maar moest tijdens het toernooi afhaken). Onze meisjes speelden tegen het favoriete Sliedrecht een dijk van 1e set: op 24-23 setpoint, maar konden die niet verzilveren: 24-26. Daarna kwam met 8-25 de terugval. Tegen Devoko-Denekamp verliep het op dezelfde manier: net aan de eerste set verliezen en daarna de tweede set weer een terugval. De laatste wedstrijd ging tegen de lange meiden van Webton Hengelo. Het lengte- en krachtverschil kon in het begin nog worden gecompenseerd, maar ook daarna kwam de klap: een duidelijke 2-0 nederlaag. Uiteindelijk ging hier uit hun poule alleen Sliedrecht naar de finale, want Webton Hengelo verloor de kruisfinale.

Achteraf was er bij alle vijf teams een positief gevoel: we hebben weer veel geleerd en volgend jaar zijn we weer verder en dan komt er wel weer een finaleplaats.

Andre Triep

et als