Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Haarlems School Volleybal Toernooi 2018 was groot succes

Geplaatst op:
9 maart 2018
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Tijdens de drie dagen van het Haarlems School Volleybal Toernooi 2018 hebben 136 teams een groot aantal wedstrijden in de Beijneshal gespeeld. De 23e v ersie van dit toernooi was weer het grootste scholentoernooi van Nederland. De scholieren speelden in vier leeftijdscategorien: basisscholen, brugklassers, aspiranten en junioren. Daarnaast was er de slotavond op donderdag met het toernooi voor de leraren lichamelijke oefening. Het leukst was het natuurlijk weer op woensdagmiddag toen de teams van de basisscholen speelden. Toen werd er op zes velden tegelijk gespeeld en met enthousiaste medespelers, supporters en ouders erbij lag het geluidsvolume in de hal hoog. Jammer was dat er dit jaar minder teams bij de basisscholen waren, maar dat mocht het enthousiasme bij de aanwezigen niet drukken. Belangrijk is bij de basissscholen dat er verplicht in drie keer gespeeld moet worden (eerste bal volleybaltechnisch, tweede bal vangen en meteen opgooien, derde bal weer volleybaltechnisch). Dat gebeurt al weer een paar jaar en is een succes. Nieuw was dat de brugklassers nu ook verplicht in minimaal twee maal moesten spelen (maar liever in drie maal spelen natuurlijk).

Interessant is het om te kijken naar de verhouding van de deelnemende teams. Bij de basisscholen speelden 12 meisjesteams en 11 jongensteams, met daarnaast 9 gemengde teams. Dat betekent dat de verhouding meisjes-jongens bijna 50-50% was. Bij de brugklassers waren er 14 meisjesteams en 15 jongensteams, met 1 gemengd team. Ook hier dus een 50-50% verhouding. Bij de aspiranten waren er 11 meisjesteams en 13 jongensteams en 4 gemengde teams. Ook hier een 50-50% verhouding. En zou het beeld bij de junioren dan anders zijn? Nee, daar waren 8 meisjesteams, 8 jongensteams en 9 gemengde teams. Dus ook hier is een 50-50 verhouding aannemelijk. Dit is interessant, omdat bij veel volleybalcubs de verhouding meisjes-jongens schommelt tussen een verhouding 20-80 en verhouding 30-70 (zoals bij Spaarnestad).

Los van deze wat kille cijferswas het enthousiasme van de jeugdige volleyballers geweldig en dat allemaal dankzij alle scheidsrechters en het organiserende comite. Hulde!

Andre Triep