Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Hoeveel kampioenen gaat de jongenslijn opleveren?

Geplaatst op:
9 april 2018
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Met nog twee competitieweken voor de boeg is het goed om de vraag te stellen: hoeveel kampioenschappen gaat de jongenslijn nog binnen halen? De meeste kans op het kampioenschap heeft het bovenstaande team (jongens C), dat 1e klasse speelt. Ze staan vier punten voor Compaen JC1 met nog 1 wedstrijd te spelen tegen het lager geplaatste KVA JC. Zaterdag 14 april moeten ze minimaal 1 set winnen sporthal de Pijp in Amsterdam om kampioen te worden. Dat moet te doen zijn.

Jongens B1 speelt hoofdklasse. Zij kunnen geen kampioen meer worden, want Taurus JB2 staat 12 punten voor. Ze staan tweede in de poule, een straatlengte voor op de rest. Ze hebben maar twee wedstrijden verloren, tegen Taurus. Uit werd het 0-4, maar thuis een spannende 2-3 nederlaag

Tot afgelopen zaterdag stond jongens A1 in de hoofdklasse ook met voorsprong aan kop. Dat was een beetje een vertekend beeld, want Vollinga JA1 liep wat wedstrijden achter (die ze inmiddels hebben gewonnen). En onze Jongens A1 liet afgelopen zaterdag tegen de nummer drie in de poule (Inter Rijswijk JA2) punten liggen. De eerste set ging na een spannende set met 23-25 naar de Rijswijkers. De tweede set ging weer duidelijk naar onze jonge mannen door geplaatste smashes van Jorgos Zoet en omdat de Rijswijkse coach sociaal wisselde. De derde set was weer spannend en ging naar Rijswijk met 25-27. In de vierde set leidde Kas Dijkman de passlijn en de verdediging weer voorbeeldig, zodat de Haarlemse aanval kon doordrukken: 25-14. In de vijfde set ging Spaarnestad furieus van start. Er werd op 8-1 van veldhelft gewisseld en op 13-4 leek de set gelopen, maar er werden fouten gemaakt en coach Arthur Sturm moest naar een time-out grijpen. Daarna werd het toch 15-9 voor onze jonge mannen. 

Ze staan nu precies gelijk met Vollingo en ze moeten uit en thuis tegen elkaar. Zaterdag 14 april is de uitwedstrijd in Gouda (sporthal de Zebra) en zaterdag 21 april is de thuiswedstrijd om 10.45u in een Beyneshal met hopelijk bomvolle tribunes.

Andre Triep