Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Zitvolleybal

Beide zitvolleybalteams VC Spaarnestad kampioen!

Geplaatst op:
23 april 2018
Door:
De Webmaster
Categorie:
zitvolleybal
Zaterdag 21 april was een bijzonder mooie dag voor de zitvolleyballers van Spaarnestad. Beide zitvolleybalteams behaalden het kampioenschap in respectievelijk de 1e en 2e divisie van de landelijke competitie. Een unieke prestatie in de 8 jaar dat VC Spaarnestad nu zitvolleybal aanbiedt naast het gewone staande volleybal (en inmiddels ook beachvolleybal).

Beide teams speelden in Koog aan de Zaan het afsluitende toernooi van de competitie. Het 1e team won gelijk de eerste wedstrijd tegen directe concurrent Volley Tilburg en was daarmee kampioen. Het hele seizoen stond Spaarnestad bovenaan en het kampioenschap was dan ook zeer verdiend. Het 2e team had wat meer moeite om de laatste benodigde punten te pakken. Het verloor de eerste wedstrijd van de nummer 2, het Militair Team, waardoor het nog even spannend werd. Maar in de wedstrijden tegen VCH en Zaanstad liet Spaarnestad zien dat er maar één team de kampioensschaal verdiende. Het dubbele kampioenschap werd na afloop uitbundig gevierd in Topsportcentrum de Koog.

Door deze kampioenschappen komen beide teams volgend seizoen uit op een hoger niveau. Het 2e team zal gaan spelen in de 1e divisie en het 1e team gaat zijn geluk beproeven op het hoogste niveau, de Eredivisie. Een prachtige prestatie en een unieke stap in de geschiedenis van het Haarlemse zitvolleybal.

Om onze ambities verder in te vullen zijn we nog op zoek naar enkele nieuwe spelers. Heb je vanwege blessures moeten stoppen met volleybal of wil je gewoon wel eens zien of zitvolleybal wat voor je is? Neem dan even contact op via zitvolleybal@vcspaarnestad.nl. Behalve vaste spelers zoeken we ook mensen die af en toe mee willen trainen om de trainingsgroepen wat groter te maken. Wil je ons daarbij helpen door af en toe 'aan te schuiven', stuur dan even een mailtje of neem contact op met trainer/coach Robin de Haan of een van de spelers. Alvast dank!