Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Vijf Spaarnestad-jeugdteams oefenen op Zaanstad Open Dag-toernooi

Geplaatst op:
20 september 2018
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Op zaterdag 15 september oefenden vijf Spaarnestad-jeugdteams tegen Zaanstad-teams op de Zaanstad Open Dag. Meisjes A1 (met coach Jan Pieterse) speelde tegen Zaanstad MA1. Onze A-meiden (met 1 spelverdeelster, Jessica Zieleman) waren duidelijk verder dan de Zaanse meiden, die elkeĀ  set een andere spelverdeelster uittetsten. Bij onze MA1 werd er daardoor beter aangevallen en waren er minder misverstanden in het veld. Het resultaat was dat onze MA1 met 4-0 won en alleen in de laatste set het verschil minimaal was. Later op de dag ging het team als teambuilding suppen in de grachten en gezellig samen eten. Een leuke voorbereiding!

Meisjes C1 (coach Marcha Negenman) speelde vier sets met lange rallies tegen Zaanstad MC1 en het werd 2-2. Meisjes C4 (coach Nina Besteman) speelde tegen Zaanstad MC4 en moest steeds 1 wisselende invalster bij de Zaanse meisjes leveren. Misschien was dat te verwarrend voor onze meisjes, want ze verloren met 1-3.

Meisjes B1 (coach Marjo Korteling) had het zwaar tegen Zaanstad MB1. Het Zaanse team is als MC1 twee jaar achter elkaar kampioen geworden en was nu gewoon beter dan onze MB1: 25-13, 25-15, 25-19 en 25-16 voor de Zaanse meisjes. Voor onze MB1 was deze wedstrijd echt een oefenwedstrijd, n.l. met een nieuw systeem (4-2) waaraan ze pas 2 weken geleden aan zijn begonnen. En er zijn speelsters die een nieuwe of een dubbele functie hebben. Dat maakte dat iedereen bezig was met "waar moet ik staan en waar moet ik naartoe" en dat ging ten koste van het volleyballend vermogen. In de rallye, als iedereen op zijn plaats stond, was er echter leuk volleybal te zien, waaraan je kunt zien dat het allemaal wel goed gaat komen. De automatismen moeten nog worden ingeslepen. Om nog meer aan dat inslijpen te kunnen werken is afgelopen maandag ook nog een oefenwedstrijd tegen de MA2 ingelast. Ook de MB1 gebruikte het weekend van de Zaanstad Open Dag voor teambuilding. Eerst is zaterdagmiddag gezamenlijk een picknick gehouden en zijn ze als verrassing op een boot over het Spaarne gevaren. Dat was super gezellig en goed voor de teamcohesie. Daamee was het nog niet klaar. Op zondagmiddag zijn de meisjes van B1 en B2 gezamenlijk naar ActionPlanet in Spaarnwoude gegaan om tegen elkaar een Fun Zeskamp te spelen. Een hele middag teambuilding met de MB1 als nipte winnaar van deze super gezellige middag! De MB1 speelt zaterdag a.s. tegen het sterke Compaen MB1.

En dan was er nog een vijfde team: de (kwa)jongens van heren 5, sterke onderhandelaars, want ze wilden alleen oefenen als het meteen om het eggie ging, of wel meteen de wedstrijd als officiele wedstrijd laten gelden. De discipelen van trainer-coach Pieter Kooijmans speelden tegen de nog oudere jongeren van Zaanstad heren 5 en het werd een wedstrijd met hoge toppen en diepe dalen: 19-25, 25-12, 11-25, 25-21, 13-15.