Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Voor iedereen die volleybalt

Geplaatst op:
26 september 2018
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen
Wat weet jij eigenlijk van de (allernieuwste) spelregels? leuke toetsen... kijk eens op: volleybalmasterz

Voor iedereen die volleybalt bij Spaarnestad

Volleybal is een team sport. Zonder scheidsrechters geen wedstrijd. Samen zorgen we ervoor dat die scheidsrechters er zijn. Alle teams worden dus ongeveer 10 x per seizoen aangewezen om een wedstrijd te fluiten. Per team zijn er minstens 2 teamleden nodig die het eigen niveau kunnen/mogen fluiten. Maar ook hier geldt.. hoe meer er zijn hoe minder tijd het vraagt!
NB: voor wedstrijden boven het eerste klasse niveau worden de scheidsrechters op naam aangewezen. Dit zijn enthousiaste leden die het fluiten ook gewoon leuk vinden!
Teams boven het eerste klasse niveau worden wel aangewezen voor wedstrijden op lager niveau.

Voor iedereen die al fluit

Een licentie is noodzakelijk om boetes te voorkomen.... tja....

  • Voor alle junioren wedstrijden en de 3e en 4e klasse is het Spelregelbewijs verplicht (en ook wel handig) klinkt moeilijk maar probeer eerst maar gewoon die oefentoetsen; kijk maar op volleybalmasterz.
  • Voor alle junioren topklasse en voor de 1ste/2e klasse is een VS2 licentie verplicht. Weet je niet zeker of je die hebt ( mail even naar sz@vcspaarnestad.nl ) of wil je die wel hebben? Zie hieronder

Voor iedereen die gaat fluiten

Voor sommigen van ons zal het de eerste keer zijn dat we gaan fluiten. En om niet (helemaal) onervaren een wedstrijd te gaan fluiten, organiseren we een scheidsrechtersinstructie.

Wanneer?
Op vrijdagavond 5 oktober a.s. is deze instructie in de Kennemer Sporthal van 19:30 uur – 21:30 uur.

Voor wie is de cursus bedoeld?

  • Voor iedereen die wil gaan fluiten en gewoon wat algemene richtlijnen wil hebben. En even een keertje wil oefenen voordat je echt op die stoel gaat klimmen.
  • Voor iedereen die een formele licentie wil hebben voor 1ste/2e klasse

Welke stappen zijn er om mee te doen?

Voor het inloggen voor het spelregelbewijs heb je een Nevobo account nodig, voor het maken hiervan heb je je Nevobo nummer/relatiecode weer nodig.
Jouw Nevobo relatiecode staat op je spelerskaart en is te vinden op deze pagina nadat je bent ingelogd (of klik je pasfoto aan en/of kijk in ledenlijst) Mocht het allemaal niet lukken, mail even naar sz@vcspaarnestad.nl.