Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Nog betere trainingen voor de Spaarnestad jeugd

Geplaatst op:
8 oktober 2018
Door:
De Webmaster
Categorie:
jeugd

Op zondag 23 september waren de meeste trainers van de eerste jeugdteams én van de zondag training het met elkaar eens, er kan meer lijn in de jeugdtrainingen. Bij elkaar waren meer dan 200 jaren volleybalervaring in het nationale én internationale volleybal aanwezig. Met roerganger van de zondag training, Hein Macnack, stelden we ten eerste vast dat training geven niet alleen gaat over techniek, ook over 'intentie'. De intentie om die bal te spelen, met z'n allen, zorgt voor meer beweging bij alle 6 spelers in het veld. Als er maar 1 speler in beweging is gaat er iets niet goed. Daar is vast een eerste, belangrijke les voor alle trainers, om die intentie in je training in te bouwen met heel veel balcontacten.

Genoeg discussie natuurlijk ook over technieken;

  • bovenhands met de duimen naar voren draaiend als je speelt,
  • een plank maken van je armen en alleen bewegen met je benen als je een pass geeft,
  • de aanvalsslag is met topspin waar je de bal als een zweep raakt,
  • en een blok is als een muur die stil hangt in de lucht.

Voor alle jeugdtrainers zullen we dit op papier gaan zetten dit najaar. Met de voorzet van VT5 trainer Jaap Vos, zullen ook Jan Pieterse, Johan Kooistra, Marjo Korteling, Jeroen Syrier, Mark van Assema, Heidi Bosscha en Anne Verhalle hun kennis en ervaring hierbij inbrengen.

Bij de zondag training kunnen de jongere en onervaren jeugd en mini-trainers stage gaan lopen om deze technieken te leren. Zo gaan de doordeweekse trainingen beter aansluiten en krijgen we bij de club meer lijn in alle trainingen. Als club willen we namelijk dat je als volleyballer het beste uit je zelf kan halen, ook als je bij succes tot buiten onze eigen club doorgroeit!