Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Heren 1 bekerde tegen topdivisieteams: een terugblik

Geplaatst op:
1 november 2018
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Afgelopen zaterdag speelde heren 1 voor de beker tegen twee topdivisieteams. Ondanks het ontbreken van de eigen middens van heren 1 boden ze goed tegenstand en werden zeker niet weg geslagen. Nu waren de tegenstanders ook niet helemaal compleet. Het was nog herfstvakantie en niet alle teams verwachten via het bekertoernooi Europa in te kunnen gaan.

Ons heren 1 startte tegen HLB van Daal/DS (vroeger beter bekend als Donki Sjot), dat een paar sterke basisspelers miste en nu met een team, waarvan de gemiddelde leeftijd net onder de 20 jaar lag, aantrad. In ieder geval met ervaren setters en middenmannen. Ons heren 1 ging in de eerste set meteen vol gas. Van 3-3 ging het via aces, blokpunten en aanvalspunten naar 9-4. De middenmannen uit Den Dungen deden wel wat terug, zodat onze voorsprong terugliep, maar Tom Vos was in topvorm. Hij werd goed aangespeeld door spelverdeler Gerard Top (hij doet zijn naam eer aan). En de (voor mij nieuwe) diagonaal Hiele Wilkes scoorde er ook lekker op los. Toch kwam DS op 15-15 langszij en liep even uit. Onze slimme Vos en onze diagonaal (even een Tijmen Arzbach-woordspeling: waar een Wilkes is is een weg) zorgden dat we bij bleven.  Tijmen Dat kon omdat de anderen zich kapotwerkten. Toch ging de set met 23-25 verloren (Tom Vos scoorde 8 punten, Hiele Wilkes 5).

In de tweede set sloeg de setter bij DS met twee aces een gaatje. Nadat Sem Rezelman DS had afgeremd met een aanvalspunt en een killblock, ging DS los naar 4-9. Ons heren hadden daarna moeite om zelf te scoren en DS liep steeds verder uit. Deze set scoorde Spaarnestad 5 aanvals- en 2 blokpunten, maar bleef enigszins bij 10 persoonlijke fouten bij DS. Zoveel fouten worden natuurlijk ook afgedwongen door de tegenstander. En mooi was dat onze heren maar 2 persoonlijke fouten maakten. DS kon deze set alleen maar winnen door 16 aanvals-, 4 serve- en 3 blokpunten te scoren. Eindstand van deze set 17-25.

In de derde set namen onze heren weer brutaal de leiding. Tom Vos knalde er twee aces in en Spaarnestad stond 4 punten voor en dat bleef zo tot 8-4. Daarna zette DS even de turbo aan en het werd 9-8. Het werd weer een spannende strijd via 10-10, 13-13, 14-17, 16-18. En toen kwam good old Dick Visser aan serve. Die gaf zoveel problemen bij DS dat onze mannen 4 aanvalspunten konden scoren, waardoor het 20-18 stond. En de coach van DS zijn eerste time-out van de wedstrijd moest nemen. Het bleef daarna spannend. Via 20-20 en 23-22 ging de set naar zijn climax. Op 23-24 moest Hicham naar een time-out grijpen en helaas sloeg Hiele Wilkes daarna de bal uit, waardoor het matchpoint naar DS ging met 23-25. Maar Hiele Wilkes en Tom Vos hadden deze set elk 6 punten gescoord.  Ze brachten daarmee hun totaal op 15 punten (Tom Vos) en 12 punten (Hiele Wilkes). Echt een knappe prestatie van Spaarnestad, want ze sloegen 14 aanvalspunten en DS maar 10 (maar persoonlijke fouten bij Spaarnestad gaven de doorslag).

Daarna speelden DS en VCN en VCN won met 3-1.

Onze heren 1 speelde tot slot tegen VCN en dat kon tegen onze heren 1 met minder dan 3 gewonnen sets volstaan. Ook deze wedstrijd speelde onze heren weer verdienstelijk en het Spaarnestad-pubiek ging uit zijn dak toen onze mannen de 2e set wonnen met 30-28. Het werd uiteindelijk 1-3 voor het team uit Capelle.

Andre Triep