Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Meisjes A-selectie weer in de prijzen op Dynamo-toernooi

Geplaatst op:
2 januari 2019
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Voor het derde achtereenvolgende jaar nam onze meisjes-A-selectie deel aan het prestigieuze Dynamo-toernooi dat op 27, 28 en 29 december in Apeldoorn plaats vond. Net als voorgaande jaren waren gastspeelsters ingeschakeld om in de top mee te draaien en Mirjam Cramer coachte het team. En dat had succes, want uiteindelijk werd een derde plaats behaald. Het begon allemaal op 27 december met een wedstrijd tegen de latere winnaar van het toernooi, Emmen'95. Onze spelverdeelster Natalia Zoet verdeelde het spel goed in de eerste set die Spaarnestad won, maar het sterke Emmen won de volgende set. Op 27 en 28 december bleven onze meiden ongeslagen met nog drie gelijke spelen en twee overwinningen. Vooral de laatste winstpartij tegen Dynamo bracht onze meiden in de halve finale.

In de halve finale tegen Emmen'95 werd de aanvals- en serveerkracht van dat team zichtbaar. De eerste set ging met 16-25 verloren.  Ook in de tweede set hadden onze moeite met de serve van Emmen: 1-7 Op een servebeurt van Tessa de Lange kwamen onze meiden terug naar 6-9. Emmen liep weer uit naar 7-13, maar een sterke servicebeurt bracht Spaarnestad weer terug: 12-13. De Drentse aanval vergrootte het verschil naar 18-22, maar op de service van "gast"-speelster Rianne Stok werd het weer spannend 21-22. Via blok en aanval maakte Emmen de set af: 22-25.

De wedstrijd om de 3e plaats ging daarna tegen PDK Huizen. In de eerste set begon op de stand 1-2 Dominique Split te serveren en na ondermeer 6 aces stopte ze op 11-2. Vooral de aanval van Rianne Stok bracht de stand op 16-7. Op 16-8 scoorde Aaliyah Hansen met een prachtige aanval en mocht daarna serveren en ze stopte pas op 24-8 mede dankzij veel aanvalspunten van haar collega midspeelster. In de tweede set ging Spaarnestad door. Natalia Zoet begon te serveren en stopte pas met 7-0. Daarna bouwden onze aanvalsters de voorsprong uit naar 13-4. PDK Huizen bleek zich toch niet willoos te laten slachten en kwam terug naar 13-9. Natalia Zoet zette de Spaarnestad-aanvalsters (Rianne, Dominique en Aaliyah) weer goed vrij en op 19-12 leek de set beslist. PDK Huizen spartelde nog even tegen: 19-15, maar de Spaarnestad-meiden maakte het karwei af met 25-16. Daarmee was de 3e plaats (een nette prestatie) binnen.

Uitgangspunt is naast de prestatie van de 3e plaats dat dit toernooi de ideale voorbereiding vormt voor de meisjes A-selectie voor het NOJK dat zaterdag 5 januari voor deze leeftijdsgroep wordt gespeeld in Julianadorp. Dan zijn de sterke gastspeelsters er niet bij en moeten speelsters die dit toernooi weinig gespeeld hebben wel aan de bak. De tegenstanders in Julianadorp zijn Alvoco, Dinto en MOVE. Die kennen we natuurlijk al. De grote onbekende is VCO58 uit Leeuwarden. Het zal niet makkelijk worden.

Andre Triep