Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Nieuwsberichten

Meisjes CMV-selectie plaatst zich via 1e plaats voor halve finale NOJK

Geplaatst op:
6 januari 2019
Door:
André Triep
Categorie:
mini

Op zaterdag 5 januari speelde onze meisjes CMV-selectie de voorronde in Houten. Het team bestond uit Benthe Essink (MC1), Julide Karatas (MC1), Nienke Meijer (MC4), Lea Trevetin (CMV-6) en Raven Vijverberg (CMV-6) en werd gecoacht door Remco Damen. Benthe en Julide trainen ook bij het RTC Alkmaar en spelen met de MC1 op een groot veld. Nu moesten ze op een mini-veld spelen en dat was bij de eerste wedstrijd wennen, hoewel er wel vooraf 2 keer samen getraind was in de Beyneshal.

In de eerste set van de wedstrijd tegen RVV (Rijnsburg/Katwijk) werd er veel uit geserveerd, zodat het 1-8 achter stond. Daarna ging het team draaien, maar de tegenstander had een paar lange meisjes en dat maakte het lastig. Via 17-21 werd het toch 23-23 en onze meiden maakten het koelbloedig af: 25-23. In de tweede set startte onze meiden wat beter, maar RVV bleef lastig te bespelen. Uiteindelijk wonnen onze meiden ook deze set met 25-23. Een fraaie start dus.

In de tweede wedstrijd tegen VTC Woerden werd er fel om de punten gestreden. Woerden had ook een paar lange meiden en op 21-21 in de eerste set was er een fantastische rally, die gelukkig door onze meisjes werd gewonnen. De set ging daardoor weer met 25-23 naar Spaarnestad. Het was echter niet vanzelfsprekend dat elke set dan maar met zoveel controle naar onze meiden ging. De tweede set was weer spannend, maar op het eind maakten de meiden van Spaarnestad wat foutjes en de set ging met 19-25 naar VTC Woerden.

Daarna hadden onze meiden een lange tijd rust. In die tijd verspeelde VTC Woerden een punt, waardoor Spaarnestad bij een ruim gewonnen set in de derde wedstrijd eerste van de poule zou worden.

Tegen Leython (dat geen echt lange meisjes had) gingen onze meiden sterk van start en speelden geconcentreerd door. De eerste set werd daarom met 25-12 gewonnen. De tweede set verslapte de concentratie bij onze meiden iets, maar het werd toch 25-19. Daardoor waren onze meiden eerste in de poule en hadden zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finale op 23 februari. Een knappe prestatie!

Andre Triep