Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Nieuwsberichten

Jongens CMV-selectie plaatst zich na thriller voor halve finale NOJK

Geplaatst op:
7 januari 2019
Door:
André Triep
Categorie:
mini

Ook onze CMV-jongens (beter bekend als Het Gevaar) speelden zaterdag 5 januari in Houten de voorronde van het NOJK 2019. Het zevental op de foto (Sjoerd van Assema, Teun van de Wassenberg, Melle Eradus, Lucas Vos, Simon ter Steege, Luut Maarsingh en Stef Hofman) met hun vaste coach Jeroen Syrier bleken niet in een gemakkelijke poule te zijn ingedeeld en hebben dus de hele dag volle bak moeten gaan voor het goede eindresultaat. De zes trainingsuren in de Kerstvakantie hebben hun profijt wel opgeleverd.

Gestart werd tegen Kalinko uit Scheveningen. Dat was een sterk jongensteam dat getraind werd door ervaren trainers als Rogier van Meggelen, Arie van Wolveren en Ronald Lacroes. Onze jongens hadden het dan ook zwaar en verloren met 23-25,14-25.

De tweede wedstrijd tegen VVUtrecht was van een ander niveau. In de eerste set liep het spel goed bij onze jongens en dat leverde setwinst met 25-13 op. De tweede set ging ook goed, maar op het eind vocht VVUtrecht zich terug naar een 25-25 stand. De Spaarnestad-jongens bleven koelbloedig en pakten met 27-25 de setwinst.

De derde wedstrijd tegen Zovoc zou ook zwaar worden. Onze jongens hadden al enige sterke spelers bij hen herkend. Hun beste speler (Tom Sonneville, trainend bij RTC in Rotterdam en al spelend in de hoofdklasse met JB) sloeg de ballen achter elkaar erin. De eerste set ging verloren met 10-25, de tweede met 14-25.

Onze jongens waren toch derde in de poule geworden en mochten de kruisfinale tegen de nummer twee van de andere poule (Leython) spelen. Dat werd een thriller, vooral in de eerste set. Spaarnestad stond steeds iets achter, maar kon bijblijven. Beide teams werden fanatiek aangemoedigd door hun fans. Uiteindelijk won Leython de eerste set met 25-23.

In de tweede set gooiden onze jongens windkracht 10 in hun spel en werden ze weer echt Het Gevaar. Ze kwam dik voor en de tegenpartij raakte gefrustreerd en ging daardoor fouten maken. Met 25-12 wonnen onze jongens de tweede set.

In de beslissende derde set lukte bijna alles bij onze jongemannen en de vocale steun voor Leython was ingezakt. Om even een heel oude politieke leuze te (mis)bruiken: Heel het Leython-team valt stil als de machtige hand van Het Gevaar het wil. Ofwel 15-5 winst voor de Spaarnestad-jongens en door naar de halve finale op 23 februari.

Andre Triep