Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Naast de winst van dames en heren 1 ook belangrijke punten voor dames 2

Geplaatst op:
13 maart 2011
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
wedstrijdverslagen

In Arnhem rekende Spaarnestad in de tweede divisie vrouwen af met Arvevo. De Arnhemse ploeg kan het verder verblijf in de tweede divisie na deze nederlaag wel vergeten. Voor de Haarlemsen daarentegen is er nu aansluiting met de middenmoot, al blijft oppassen geboden.

Aan de overwinning van de Haarlemsen lag vooral de enorme werklust ten grondslag. Onvermoeid bleef Spaarnestad druk uitoefenen op de verdediging van Arvevo, dat amper zelf aan aanvallende acties toekwam. De opslag van Spaarnestad was voortreffelijk. Daardoor kwam Arvevo passend er niet aan te pas en strandde vaak in het Haarlemse blok, dat voor ongekend veel punten zorgde. Kenmerkend voor het Haarlemse spel was het resultaatvolleybal boven de 20 punten, waardoor de overwinning geen moment in gevaar kwam.

Arvevo - Spaarnestad 0-4.22-25,21-25,20-25,20-25

De mannen hadden geen enkel medelijden met AGAVS. In Soesterberg wil het nog wel eens spoken, maar de voortvarende aanpak van Spaarnestad gaf geen enkele mogelijkheid voor de thuisclub om onder het Haarlemse geweld vandaan te komen. Alleen al de opslag van Paul Pilon zorgde voor reeksen punten. Als granaten sloegen de ballen op de vloer, dusdanig dat de arbitrage dubbelfouten moesten geven omdat ze de snelheid niet konden volgen. Alleen in de vierde set stokte de Haarlemse machine. Een lichte achterstand werd in de slotfase ongedaan gemaakt. Komende zaterdag speelt Spaarnestad thuis de cruciale wedstrijd tegen naaste concurrent US.

AGAVS-Spaarnestad 0-4.16-25,19-25,20-25, 24-26.

 

De vrouwen van Spaarnestad 2 hebben alle uitzicht op promotiewedstrijden. In Amersfoort werd Keistad aan de zegekar gebonden. Het collectief was uitstekend en op de vele plaatsverwisselingen aan het net had de thuisclub geen antwoord. Spelverdeelster Marloes Beerlage kon dan ook alle registers opengooien, waardoor de aanval van de Haarlemsen vaak vrijuit konden scoren.

 

Voor de enige dissonant zorgde het tweede mannenteam. Passend was het allemaal prima voor elkaar, maar de krachteloze aanval werd moeiteloos door het Enkhuizense Madjoe gepareerd. Met een 4-0 nederlaag is Spaarnestad 2 afgezakt tot aan de degradatiezone. Komende zaterdag zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om de cruciale wedstrijd tegen Julianadorp te winnen.