Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

De kijk van Herbert - 2

Geplaatst op:
1 februari 2019
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen

Een gewone zaterdag in januari. Gezellig druk in de stad. Lekker tijd om even naar de markt te gaan, een lekkere lunch te pakken en ergens in een kroeg ouwerwets een krantje te lezen. Wat is het toch leuk om in Haarlem te wonen bedenk ik me dan.

De werkelijkheid is anders. Om 09:00 uur beginnen de in de Beijneshal de eerste jeugdwedstrijden. Om 08:00 uur zijn er al ouders bezig om de netten op te hangen. De kantine ruikt naar dampende koffie en de teams komen de zaal binnen. De spelers zien er moe uit, omdat ze zo vroeg op moesten om een uitwedstrijd in Haarlem te spelen. De ouders beginnen met een kop koffie en begeven zich naar de tribune.

De wedstrijden beginnen en we zien één brok enthousiasme van spelers, ouders, scheidsrechters, coaches. Er wordt gespeeld, aangemoedigd. Tijdens de wedstrijd wordt het drukker en de mensen voor de volgende wedstrijden staan alweer te dringen om te mogen spelen. In de kantine is het nog steeds koffietijd.

Zo rond 12:00 uur zie je overal aan tafels mensen zitten om de wedstrijd te evalueren of de volgende wedstrijd alvast voor te bespreken. Ber komt binnen met de boekjes en het programma voor de middag.

Zal ik nou lekker mijn ding gaan doen in de stad? Is wel verleidelijk. Nee ik blijf nog even kijken. In de hal wordt het steeds rumoeriger. Dames lopen warm. Heren spelen over. Het wordt druk in de hal. Zo af en toe zie je een oudgediende die eens lekker komt genieten van al dat volleybal.

Naarmate de middag vordert verdwijnt de koffiegeur uit de kantine om plaats te maken voor bier en frituur. Tijd voor een broodje kroket. Is wel ongezond, maar vreselijk lekker. Zal ik er alvast een biertje bij nemen? Ja waarom ook niet?

Inmiddels is Dames 1 aan het warm lopen. Altijd leuk om naar te kijken. Ik zie nog jeugdleden, die om 09:00 uur speelden op de tribune zitten. Grappig dat die er nog zijn. De tribune wordt nu bevolkt door heuse supporters, die voor Spaarnestad zijn of zijn meegereisd met de gasten.

In de kantine wordt geen koffie meer besteld. De bierpomp maakt overuren en zo af en toe wordt er nog een frisdrankje besteld. De mensen die vanuit de kantine kijken slaan op het raam als ze een mooie bal zien. Op de tribune wordt het ook steeds lawaaieriger. Dames 1 wint haar wedstrijd en maakt plaats voor de Heren.

Zo af en toe loop ik heen en weer om zowel de sfeer in de kantine als in de hal te proeven. In de kantine staat de muziek inmiddels harder dan in de ochtend. Verhalen worden verteld over de wedstrijden. Ondertussen gaat in de hal de wedstrijd gewoon door en speelt Yorrick de bal van de eeuw achterover op de enige plek waar niemand staat.

Inmiddels is het avond. Alle teams hebben gespeeld en ik begin alweer honger te krijgen. T is nog steeds gezellig dus bestel een stoofpotje bij Maurice. Lekker is dat zeg. Nog een biertje erbij? Ook lekker. Zo rond 08:00 uur word ik me bewust van het feit dat er ook nog een thuis is. Zullen we gaan?

Fietsend naar huis rijd ik door de stad. De markt is afgebroken, de winkels zijn dicht. Wat was het gezellig vandaag. Volgende week maar weer eens naar de markt.

Gezelliger dan een dagje Beijneshal kan dat toch niet zijn. Tot zaterdag.