Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Meisjes B3 blijft altijd positief

Geplaatst op:
2 februari 2019
Door:
Andre Triep
Categorie:
jeugd

Het prototype van een jeugdteam dat altijd positief blijft, of ze nu winnen of verliezen, is meisjes B3. Ze spelen al jaren samen. Zaterdag 2 februari speelde het zestal Fee Verburg, Maartje Kollofel, Senna Eradus, Pleun de Jongh, Maartje van der Kooi en Berber Aldershof tegen Alvoco uit Alkmaar. Het was een wedstrijd uit de eerste klasse. Alvoco stond hoger, dus het zou een lastige wedstrijd worden en dat bleek al snel.

Alvoco startte in de eerste set met een geweldige serviceserie van de kleine spelverdeelster: 0-11 en ging door naar 7-15. Maar onze MB3 vocht terug en zag dat de lange Alvoco-passers fouten gingen maken. Via 11-16 werd het 15-19 en de MB3 maakte gebruik van de Alkmaarse fouten. Op 21-21 was Alvoco de weg kwijt en de Spaarnestad-meiden straften dat genadeloos af: 25-21.

In de tweede set startte de spelverdeelster van Alvoco weer met een sterke serve en onze meiden maakten fouten. Het werd zo maar 3-12, ook al omdat de aanval van de MB3 weinig succesvol was. Via 6-18 ging de tweede set met 7-25 naar Alvoco. Onze meiden oogden niet aangeslagen.

In de derde set gingen de meisjes uit Alkmaar weer door. Het stond snel 2-12, maar de MB3-meiden scoorden een prachtige punten: 6-14. Helaas kwamen ze niet dichterbij en ging de set met 13-25 naar Alvoco.

In de vierde set liep Alvoco weer snel naar 2-9, maar deze Spaarnestad-meiden krijg niet zo maar klein. Ze kwamen terug naar 9-11. De buitenaanval van Alvoco stond echter niet stil en liep naar 16-21. Het werd nog even spannend, maar op 17-25 scoorde het Alkmaarse team via een blok de 1-3 score. Helaas, volgende wedstrijd beter!

Andre Triep