Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Spaarnestad zitvolleybal kan (nog) niet op tegen landskampioen BVC Holyoke

Geplaatst op:
8 februari 2019
Door:
Andre Triep
Categorie:
Algemeen

Ons vaandelteam Spaarnestad Zitvolleybal 1 speelde voor het eerst een eredivisiewedstrijd tegen kampioen BVC Holyoke in de Beyneshal. Op het middelste veld kreeg die wedstrijd veel aandacht. Op het hoogtepunt van de dag waren er zo'n 400 sporters en toeschouwers in de zaal. Holyoke is niet zomaar een zitvolleybalteam, want al vijf jaar achter elkaar is het team kampioen van Nederland en door de wedstrijd tegen Spaarnestad met 0-4 te winnen plaatste Holyoke zich als eerste voor de kampioenspoule 2019.

In de eerste set werden de eerste punten gescoord door de beste aanvallers van beide teams: De lange Dominik Albrecht opende voor Holyoke de score met een aanval op linksvoor, waarna Robin de Haan hetzelfde deed voor Spaarnestad. Daarna liep Holyoke in een servicebeurt naar 1-9. Het verschil werd nog groter door de aanvalskracht van Holyoke, maar Robin de Haan sloeg zes aanvalspunten in deze set, waardoor de set met 14-25 naar de Belfelders ging.

In de tweede set ging het lang gelijk op, omdat bij Spaarnestad Wim Jongman zich ook aanvallend liet zien. Pas op 15-15 wist Holyoke afstand te nemen. Op 21-24 leek de set beslist, maar Wim Jongman en Thomas Renger brachten met hun aanval de stand op 23-24. Daarna maakte Holyoke het professioneel af: 23-25.

In de derde set bleef Spaarnestad tot 4-8 bij, maar in een servicebeurt liep Holyoke naar 4-14. Bij Spaarnestad moesten de punten daarna van Thomas Renger en Han Kreulen komen, maar vooral van fouten bij Holyoke. De set eindigde met 14-25 voor Holyoke.

In de vierde set was bij Holyoke Dominik Albrecht weer dominant. In een lange servicebeurt van Holyoke scoorde hij vier aanvalspunten en stond het 1-10. Spaarnestad kon enigszins bij blijven door aanvalspunten van Thomas Renger en Han Kreulen en een fraai blokpunt van Patricia ten Asbroek. Op het eind liep Holyoke toch naar 13-25.

Andre Triep