Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Meer vrouwelijke bondsscheidsrechters #zijfluittop

Geplaatst op:
3 maart 2019
Door:
De Webmaster
Categorie:
Algemeen

Diverse sportbonden willen graag meer vrouwelijke bondsscheidsrechters in de sport. Dit willen ze vooral om de verhouding tussen vrouwelijke sporters en vrouwelijke scheidsrechters te verbeteren. Er zijn nu gewoon (veel te) weinig actieve vrouwen in de arbitrage bij de sportbonden en dat is zonde.

In de afgelopen jaren hebben de vrouwelijke sporters veel successen meegemaakt. Natuurlijk ons Nederlands damesteam, maar ook in het hockey, voetbal en handbal. Gelukkig waren er ook successen van vrouwelijke topscheidsrechters, zoals Hélène Geldof (volleybal), Lizzy van der Helm (voetbal), Edith Oudshoorn (basketbal) en Romy Vooys (waterpolo).

Maar we willen ook heel graag een volgende generatie bondsscheidsrechters opleiden. Niet alleen voor de Nevobo, maar ook voor ons als vereniging. Bijvoorbeeld in verband met de leveringsplicht is er veel winst te behalen met zoveel vrouwelijke leden.

Daarom zijn we op zoek naar vrouwelijke scheidsrechters tussen de 16-25 jaar die graag over de 4 nieuwe inzichten voor de moderne scheidsrechter willen horen, die zich verder willen ontwikkelen, die graag een SR-coach op hun club willen hebben of die meer willen weten over weerbaarheid.

Ben of ken jij meiden en jonge vrouwen die geïnteresseerd zijn in het fluiten van wedstrijden? Laat het onze scheidsrechterscoördinatoren weten.

In de komende maanden worden hele leuke en leerzame masterclasses georganiseerd voor jonge vrouwen die als scheidsrechter verder willen komen. In dit nieuwsbericht vind je meer informatie over o.a. de Masterclass #zijfluittop op 22 maart 2019 in Alkmaar.