Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Zitvolleybal

Zitvolleyballers VC Spaarnestad na twee overwinningen vrijwel zeker van handhaving in Eredivisie

Geplaatst op:
22 maart 2019
Door:
De Webmaster
Categorie:
zitvolleybal

Zaterdag 16 maart speelde het 1e zitvolleybalteam van VC Spaarnestad weer twee wedstrijden in de Eredivisie. Thuis in de Beijneshal werd gespeeld tegen de teams van F.D.S. uit Sneek en ZVH uit Zevenhuizen. Spaarnestad, dat na de eerste helft van de competitie op de 4e plaats eindigde, moet nu met deze twee tegenstanders gaan uitmaken wie zich handhaaft en wie mogelijk degradeert naar de 1e divisie. Over degradatie hoeven de Haarlemmers zich na zaterdag vrijwel zeker geen zorgen meer te maken, want beide wedstrijden werden in 3-1 winst omgezet.

Mogelijk was het de spanning van het niet willen degraderen, maar het begin van de wedstrijd tegen F.D.S. was ronduit dramatisch. De eerste set ging met 25-10 naar de Friezen. Daarna ging de knop om bij Spaarnestad en de volgende twee sets werden met goed spel en hard werken in winst omgezet. In de vierde set was de tegenstand van F.D.S. gebroken; 25-12.

Tegen ZVH werd ook de eerste set verloren, maar ging het wel al meer gelijk op dan in de beginfase tegen F.D.S. Met de steun van het Haarlemse publiek en een geweldige invalbeurt van Ralph de Vos kreeg Spaarnestad daarna grip op de wedstrijd en wist het de volgende drie sets overtuigend te winnen.

Na deze twee mooie overwinningen is handhaving in de Eredivisie zo goed als zeker, maar uiteraard zullen de zitvolleyballers van Spaarnestad zich ook in de resterende twee uitwedstrijden van hun beste kant willen laten zien. Al met al is het een prima eerste seizoen in de Eredivisie voor de Haarlemmers. Dat smaakt naar meer.