Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Jeugd

Komende weken aantal kampioenen bij de junioren te verwachten

Geplaatst op:
23 maart 2019
Door:
André Triep
Categorie:
jeugd

De komende weken mogen we een aantal kampioenschappen bij de juniorenteams verwachten. Op zaterdag 23 maart werden door de MC4 en de JC1 belangrijke stappen in die richting gezet.

Jongens C1 zette op 16 maart thuis tegen Zaanstad JC1 dat 5 punten voorstond belangrijke stappen. Het won toen met 4-0, waarbij het op de eind van de vierde set door fouten van Zaanstad in het zadel werd geholpen. Vandaag op 23 maart ging de JC1 door met winnen. Tegen onze JC2 werd weer een dikke 4-0 overwinning geboekt: 25-7, 25-11, 25-10, 25-8. De eerste set werd gemakkelijk gewonnen mede dankzij een prachtige serie van Arthur Schut, die 14 punten serveerde. Zijn teamgenoten deden daarna ook fel mee aan de winst: Jayson Hansen, Luut maarsingh, Teun van de Wassenberg, Thijs van der Wal, Manu Looy en Loic Gonton, waardoor het een makkelijke overwinning werd, ook al omdat coach Hans van de Wassenberg zijn boys scherp hield. Daardoor staan Zaanstad JC1 en Spaarnestad JC1 in punten gelijk bovenaan, maar onze JC1 heeft een beter puntengemiddelde. Het worden twee spannende wedstrijden die onze JC1 nog moet spelen.

Meisjes C4 won afgelopen maand tweemaal met grote cijfers 3-1 van GSV Heemstede. Vandaag begonnen onze meiden met twee punten achterstand op VCH, maar onze meiden hadden een betere spelopvatting: er werd meer in drieen gespeeld. Alleen als ze zich lieten verleiden om ook de bal in een keer over het net te spelen, kregen ze het moeilijk. Belangrijk is dat het een vriendinnenteam is, waarvan een aantal op dezelfde basisschool zaten en afgelopen jaar bij de tweede minitraining elkaar tegenkwamen. Het zestal Nienke Meijer, Miloe Cikot, Ellenoor Weterings, Finn de Lange, Sara Deen en Suus Smit werd scherp gehouden door coach Tessa Vonk. Opvallend is de serve van Suus, waar altijd een heel bijzondere voorbereiding aan vooraf gaat, maar die scoorde wel. In ieder geval wonnen onze MC-meiden met 25-23, 25-16 ,25-20 en 26-24. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben ze het kampioenschap in eigen hand.

Binnenkort meer kampioenskandidaten in de schijnwerper.

Lees verder in het bericht Zaterdag 30 maart spelen nog 2 kampioenskandidaten bij de jeugd

Andre Triep