Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Jeugd

Herinneringen maak je op toernooien

Geplaatst op:
16 april 2019
Door:
De Webmaster
Categorie:
jeugd

Van de periode dat ik, en vele met mij, hebben gevolleybald, zijn de herinneringen die het meest levendig zijn, die van de toernooien. Het een of meerdere dagen samen zijn, de gezelligheid en de prestaties die daar worden neergezet, zijn voer voor mooie herinneringen.

Wil je met je eigen team of een gelegenheidsteam nou ook een keertje aan een toernooi of toernooien deelnemen? Dat kan natuurlijk en juichen we van harte toe. Immers zijn de ervaringen die je daar op doet, lering/nuttig voor het volleybal in de competitie. Verder is het een ontspannen sfeer, waarin ook dingen uitgeprobeerd kunnen worden. Zo kan je op een toernooi heel leuk bijvoorbeeld nieuwe speltactieken en/of posities uitproberen en ervaren wat dat voor effect heeft.

Hoe doe je dat nu, deelnemen aan een toernooi? Je informeert eens bij team- en/of clubgenoten naar de interesse voor deelname aan een toernooi en gaat gezamenlijk eens op zoek naar een geschikte toernooien. Heb je er eentje of enkele gevonden waar je over twijfelt, kan je altijd bij de ervaren team-/clubgenoten navragen.

Waar vind je deze toernooien? Een overzicht van verschillende toernooien staat op deze site, en zoek dan op jeugd/kids toernooien.

Bijvoorbeeld deze toernooien die een beetje in de buurt zijn;

Er staat niet veel informatie op deze site, maar door op dat toernooi te zoeken vind je wel meer details op internet.

Waar moet je op letten? Bij enkele toernooien zijn aan de deelname toelatingseisen verbonden, zoals aantal teamgenoten met een bepaald speelniveau in de competitie. Sommige toernooien zijn met overnachting, die zelf geregeld moet worden of bij de organisatie plekken moet worden gereserveerd. Voor jeugdspelers is veelal begeleiding een must. Met 8 à 9 is het ideale aantal deelnemers waarmee je naar een toernooi gaat. Dan komt iedereen aan spelen toe, maar is er ook ruimte om te wisselen (of tussendoor een boodschap bij de lokale supermarkt te halen).

Dus; kijk allemaal op de site en kom bij de club van spelers met mooie verhalen