Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

US te sterk voor heren en dames 1 Spaarnestad

Geplaatst op:
20 maart 2011
Door:
Jan Koehorst
Categorie:
wedstrijdverslagen

De start van de mannen van Spaarnestad was veelbelovend. Met fris volleybal werd US direct onder druk gezet. Met 25-16 leken de Haarlemmers op de goede weg. Door de zwakke passing gaandeweg de tweede set viel de druk voor het net echter weg en werd US met de minuut sterker. Alle positiewisselingen, die coach Jonne Pilon probeerde, brachten daarin geen verandering. Ook serverend werd US sterker. Spelverdeler Sander van den Beld en later Matt van Wezel konden daardoor niet het midden aanspelen. De buitenaanval van de Haarlemmers was bij lange na niet bij machte de hoge blokkering van de Amsterdammers te verschalken. Door de nederlaag is de achterstand op een hoge klassering met nog vier wedstrijden te gaan, verkeken.

Spaarnestad-US 1-3 25-16,20-25, 19-25,21-25

De vrouwen van Spaarnestad maakten het koploper US in de eerste twee sets lastig. De Haarlemsen legden veel snelheid in de aanvalspatronen, waardoor US verrast werd. De Amsterdamsen hebben echter zoveel ervaring in de ploeg dat met zakelijk spel in iedere set de slotfase werd gewonnen.

US profiteerde goed van het surplus aan lengte in de ploeg. Vooral de spelverdeelster deed Spaarnestad de das om. In de vierde set staakte Spaarnestad het verzet en werd het met 25-13 een afgetekende 4-0 voor US.

Spaarnestad - US 0-4. 22-25, 17-25, 19-25, 13-25.

 

De reserves van de vrouwen van Spaarnestad deden het uitstekend. Ook hier was de tegenstander US dat met haar tweede team niet opgewassen bleek tegen een bij vlagen ontketende Haarlemse ploeg. Vooral aanvallend werd er slim gespeeld. Niet alleen de harde bal scoorde, maar ook door via de blokkering te slaan bracht Spaarnestad 2 de punten op het scorebord.

Met relatief nog eenvoudige wedstrijden voor de boeg hebben de Haarlemsen alle kans naar de tweede divisie te promoveren.

Spaarnestad 2-US 2 4-0. 25-22,25-22,25-19 en 25-20

 

De reserves bij de mannen speelden sinds heel veel weken weer een uitstekende wedstrijd. Het arme Julianadorp werd bij vlagen gedeclasseerd. Onder aanvoering van spelverdeler Robin de Haan die de geblesseerde Eugene La Haye verving, werd het na 75 minuten 4-0. Opvallend was de voortreffelijke pass van de jonge Marco Reemer, die na weken sukkelen eindelijk weer op niveau z’n wedstrijd speelde.

Spaarnestad 2 -VC Julianadorp 4-0. 25-11,28-26, 25-20 en 25-9