Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Jongens van CMV-team het Gevaar plaatsen zich voor Finale Gesloten Clubkampioenschappen

Geplaatst op:
14 mei 2019
Door:
André Triep
Categorie:
Algemeen

Op zaterdag 11 mei in sporthal de Flint in Bovenkarspel heeft het CMV-team het Gevaar als kampioen van de speelkern Haarlem deelgenomen aan de regiofinale. Er waren totaal 11 kampioenen van de verschillende speelkernen binnen de regio West aanwezig. En onze mannen hebben fantastische wedstrijden gespeeld, vooral tegen meisjes die ouder en langer waren. En uiteindelijk werden ze tweede en mogen nu op 25 mei in Eindhoven meedoen voor het landelijk kampioenschap voor gesloten clubteams. Dus met teams die het hele jaar daadwerkelijk in die samenstelling hebben gespeeld.

Het team bestaande uit Stef Hofman, Simon ter Steege, Lucas Vos, Sjoerd van Assema en Melle Eradus (met coach Jeroen Syrier) speelde eerste vijf poulewedstrijden. Gestart werd tegen een meisjesteam uit Gouda (Vollingo). Onze mannen namen in de eerste set een voorsprong (8-5), maar door eigen fouten werd het 9-9. Daarna liepen onze mannen weer uit: 18-10. Op 19-11 scoorde Lucas Vos met een heel slimme bal. De set werd met 25-16 gewonnen. Ook in de tweede set was er snel een voorsprong: 10-4. Jeroen zette ze op 12-9 via een time-out weer op scherp en Het Gevaar denderde door. Op 15-10 was er een prachtige diagonale aanval van Melle Eradus. Bij 25-18 was het eerste succes binnen.

Vervolgens werd er tegen Kalinko (een van de drie jongensteams) gespeeld. In de eerste set was er snel een voorsprong (7-4), die door Melle Eradus prachtig werd uitgebouwd tot 15-10. Kalinko kwam terug naar 15-13 en zelfs naar 15-15, maar Jeroen gaf met een time-out een rustpunt en onze mannen wonnen een paar prachtige rally's en met 25-19 was er setwinst. Bij het begin van de tweede set waren onze mannen even het goede gevoel kwijt en via 1-4, 2-6 werd het 2-9 voor Kalinko. Via twee time-outs had Jeroen zijn mannen weer op scherp, want via 6-9, 13-10 werd het 16-11 voor onze mannen. Ondanks onnodige servefouten pakte Spaarnestad ook deze set: 25-17.

In de derde wedstrijd tegen Zaanstad waren er geen problemen voor onze jongens. Die pakten beide sets: 25-15, 25-17.

In de vierde wedstrijd speelde Spaarnestad tegen Dinto uit Warmenhuizen. Beide teams waren nog ongeslagen, waarbij duidelijk was dat Dinto veel langere meiden had en sterker was. Ze waren met 8 meiden en konden dus per set varieren en spelers meer rust geven. De setstanden waren duidelijk: Dinto won met 25-11 en 25-15.

In de vijfde wedstrijd tegen Keistad uit Amersfoort hadden onze mannen aan gewonnen set genoeg om zeker te zijn van een plaats in de halve finale. Er werd een spannende eerste set gespeeld, die tot 23-23 gelijk op ging. Toen wist Spaarnestad door te drukken, dankzij het spelinzicht van Sjoerd van Assema. Hij heeft geen kracht voor een harde smash, maar doorziet de wedstrijd goed. Het werd daardoor 25-23. Ook de tweede set bood Keistad fanatieke tegenstand, maar Spaarnestad bleef koelbloedig spelen en won deze met 25-17.

In de halve finale ging het tegen de meisjes van Taurus. Onze mannen kwamen op 10-4, maar Taurus deed wat terug: 10-7. Spaarnestad liep uit naar 13-7, maar daarna maakten de Spaarnestad-mannen in korte tijd onder andere 5 persoonlijke fouten en stond het opeens 14-15. Aces van Spaarnestad brachten de voorsprong op 19-15, maar Taurus kwam terug naar 20-18. Via drie aces van Simon ter Steege (die in de voorbereidingstraining geoefend had op zijn bovenhandse floaterserve) liepen onze mannen naar 25-18. In de tweede set ging Spaarnestad door. Via slimme aanvallen van Simon en aces van Lucas Vos werd het 18-10. En Spaarnestad pakte ook deze setwinst (25-18). Ze werden minimaal tweede in het regiokampioenschap en mogen dus naar de landelijke finale in Eindhoven.

Daarna volgde de finale (vooral voor de eer) tegen weer Dinto. In de eerste set toonden die hun aanvallende overmacht. Via 9 aanvalspunten werd het 12-17 voor Dinto. Onze mannen kwam op het eind van de set wat dichterbij: 20-25. In de tweede set liep Dinto (ondermeer door aces) snel naar 1-8. Spaarnestad herpakte zich (vuurde aces en aanvallen af) en via een geweldige rally  werd het 9-11. Spaarnestad speelde daarna geweldig en kwam op 14-14, en dwong daarmee Dinto tot een time-out. Dinto liep weer uit 15-18 en daarna volgde de geweldigste rally van de dag (en die won Spaarnestad). Daarna was het een beetje op bij Spaarnestad. Moe, maar voldaan moest het toezien dat Dinto 16-25 bij elkaar sloeg. Een prachtige wedstrijd tegen een sterke tegenstander.

Maar het verhaal van het Gevaar gaat nog door, want op zaterdag 25 mei is het minimaal 8e van Nederland en er zit vast nog meer in!

Andre Triep