Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Gastenboek
Contact

Nieuwsberichten

Het minikamp was weer een groot succes

Geplaatst op:
5 juni 2019
Door:
André Triep
Categorie:
mini

Op zaterdagochtend 25 mei verzamelden 50 Spaarnestad-mini's zich rond 10 uur bij de Sporthal Korver in Zandvoort om mee te gaan doen aan het minikamp 2019. Terwijl binnen de "Pink Army" (de begeleiders van het Minikamp) druk bezig was met de opbouw van de verschillende spelletjes, kregen de 50 mini's hun shirt en konden afscheid nemen van hun ouders en/of verzorgers. Daarna startten de spelletjes voor de mini's in kleine groepjes met elk een eigen begeleider. Er waren allerlei balspelletjes, maar dit jaar was er het lasergamen als nieuw speciaal onderdeel! Een groot succes!

Na 15u werd alles in sporthal opgeruimd en begon de voettocht naar het scoutingscomplex, waar de volgende 24 uur zou worden door gebracht. Nadat de deelnemers hun slaapplaats hadden ingericht kon er nog even "vrij" worden gespeeld. Het was op deze zaterdag prachtig weer en daarom was het weer mogelijk gezamenlijk buiten te eten. Voor het onderdeel "quiz" werd de gezellige binnenzaal opgezocht. Natuurlijk moest er daarna nog wel een buitenprogramma worden uitgevoerd en dat eindigde vanzelfsprekend rond het kampvuur.

Zondagochtend werd het slaapgebrek snel vergeten door de ochtendgymnastiek op muziek. En na het ontbijt werd het tijd voor het traditionele levend strategie-spel in het duingebied achter het scoutingterrein. Gelukkig was het door het weer nog steeds lekker om buiten te zijn. En na de lunch werd het tijd voor het slot-akkoord van het kamp: het moordspel. De mini's moesten in groepjes via doorvragen bij de spelers van dit spel uitvinden wie de dader kon zijn. De minikampcommissieleden waren de spelers. Sommige van hen konden veel over de mooord vertellen. Alleen de vrolijke tuinman kon de mini's niet helpen: hij had niets gehoord en niets gezien