Coronaprotocol
Competitie
Alle teams
Nieuws
Vereniging
Agenda
Fotos & Videos
Sponsors
Contact

Jeugd

Meisjes B2 sterk van start in competitie

Geplaatst op:
24 september 2019
Door:
André Triep
Categorie:
jeugd

Meisjes B2 heeft afgelopen zaterdag tegen Albatros een flitsende start gemaakt in de eerste klasse. Met 25-19, 25-9, 25-9 en 25-20 heeft het zevental meisjes onder leiding van Marjo Korteling een prachtige 4-0 overwinning geboekt. Het zevental (Bente Essink, Willemijn Baptist, Mette Duijn, Julide Karatas, Anouk Bakker, Caro Kerckhaert en Juul Broersen) komt van verschillende teams en ze moeten hard werken om het nieuwe spelsysteem onder de knie te krijgen. Hun kracht is de servicedruk en die is niet afhankelijk van hoe het team in het veld staat.

Op 14 september oefenden de Spaarnestad-meisjes tegen Zaanstad MB2 (waar bovenstaande foto werd gemaakt door fotograaf Gilbert Bronkhorst). Op de foto gaat Willemijn het blok zetten en staat Caro klaar voor de korte bal over het net. Mette staat klaar voor de ballen op midachter en Julide staat klaar om de hele linksachterzone te verdedigen. Soms vergeet ze dan dat de bal uit zou gaan en pakt de bal spectaculair, maar ook haar katachtige duik naar voren is een sterk wapen.

Toch werden ze toen in Koog aan de Zaan regelmatig verrast door ballen op plaatsen waar ze niet stonden, maar konden door sterk serveren aardig bij blijven. Vooraf hadden ze opgezien tegen het verschil in speelklasse (onze B2 in eerste klasse en Zaanstad B2 in hoofdklasse). Dat viel in de praktijk toen mee.

Andre Triep